Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Munka mellett levelezőn a...

Munka mellett levelezőn a jogász szak teljesíthető?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Munka mellett mennyire nehéz elvégezni a jogász szakot levelezőn?

Esetleg a műszaki Phd képzést?

A doktori képzés esetén valóban nehéz összehozni a követelményeket? (Kutatás, publikáció stb.) Ebből a szempontból egy jogász szak “jobb/egyszerűbb” választás lehet?

2021. júl. 10. 21:24
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
90%

Mi a cél? Doktori cím és semmi más?

A jogász szak 5 év, a PHD ha minden jól megy 3. Van levelezős PHD is.

Vannak olyan egyetemek, ahol könnyebb levelezőn teljesíteni a jogot, de én nem is értem, egyik sem az a tevékenység, amit csak brahiból elvégzek, PHD-t gondolom nem kell bemutatni, milyen.

2021. júl. 10. 22:40
 2/14 anonim ***** válasza:
70%
Csak a doktori titulusra pályázol? Minek?
2021. júl. 10. 23:46
 3/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igazából mind a két terület érdekel régóta, ill. közel áll hozzám, csak nem tudom eldönteni, hogy melyik lenne a jó döntés?!

2021. júl. 11. 17:53
 4/14 anonim válasza:
Ha műszaki területen helyezkedtél el, nem tartom jó ötletnek a jogász kart. Akkor más sokkal ésszerűbb a PhD. képzést műszaki karon teljesíteni. A jogászképzés intézményenként más, a levelező véleményem szerint abban könnyebb, hogy az évközi gyakorlatok lazábbak, nem így a kötelező két nyári gyakorlat. Nappali tagozaton a jogászképzés gyakorlatai sokkal szigorúbbak, a kollokviumok pedig egységesek. Mérnököket jobban keresnek. Ha igazgatótanácsban szeretnél ülni mérnök-jogászként csak akkor van értelme. Úgy gondolom az életminőség a lényeg amit élsz, dr. az én nevem előtt is van és sokszor nem használom, mert visszafelé sül el. Pl. orvosnál vagy betegfelvételkor. Üdv.
2021. júl. 12. 08:25
 5/14 anonim ***** válasza:
8%
Fake doktorit kapsz 5 év után, ha elvégzed a jogot. Igazi doktori az +4 év minimum.
2021. júl. 12. 09:53
 6/14 anonim ***** válasza:
57%
Mi az a "fake" doktori? Jesszus mennyi idióta.
2021. júl. 12. 20:22
 7/14 anonim ***** válasza:
29%
Nem tudományos fokozat, azaz a prolik összezavarására alkalmas, semmi másra. Ja, meg tök irreleváns szitukba puffogtatni.
2021. júl. 12. 20:25
 8/14 anonim ***** válasza:
76%
Ki mondta, hogy a "dr." csak tudományos fokozat??? Kit zavar össze? MIben? :D Jézusom ember. Felsőoktatási tv. nézd meg, meg esetleg ennek a kifejezésnek a jelentését. Egyre jobban hülyül ez az ország.
2021. júl. 12. 20:45
 9/14 anonim ***** válasza:
24%
Olvasd el még párszor amit leírtam, és ha megértetted, gyere vissza és megbeszéljük.
2021. júl. 12. 20:56
 10/14 anonim ***** válasza:

A kérdésre attól is nagyban függ a válasz, hogy a munka mellett mennyi szabadidőd van, azt mire, hogyan használod ki, mennyire vagy fegyelmezett, szervezett, módszeres a tanulásban, mennyire gyorsan/hatékonyan tudsz tanulni.

Ezek mind nagyon szubjektív és személy függő tényezők, amiket nem lehet általánosítani. Attól, hogy egyik embernek a saját munkája mellett gond nélkül sikerült, egy másiknak meg egy másik munka mellett ugyanez nem ment, az ég világon semmit sem árul el arról, hogy neked tök más munkahelyen teljesen más életkörülmények mellett mennyire menne.

2021. júl. 18. 14:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!