Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hülyeség 38 évesen levelező...

Hülyeség 38 évesen levelező mesterszakot kezdeni egyetemen, ha nem a karrierem indokolja leginkább, hanem ez egy saját célom?

Figyelt kérdés

Műszaki, mérnöki területről van szó. A felvételi már megvolt, a pontjaim jók lettek, előző évi ponthatárok alapján simán felvesznek, és szeptembertől elkezdhetem a sulit.

Az alapdiplomát is főállás mellett, levelezőn végeztem, így ismerős a dörgés.

A karrierem annyira nem indokolja most a mesterszakot, viszont mindig is vágytam egy mesterdiplomára is. Családom nincsen, az nem fog bezavarni, inkább a munkám illetve a szabadidős programjaim "kárára" mehet ez a 2-3 év. Azért esélyes a harmadik év, mert kb. 30 kredit különbözeti tárgyat is fel kell vennem, a kissé eltérő alapszak miatt.

Mennyire gyakori, hogy valaki ilyen idősen vág bele?

Amikor csináltuk az alapdiplomát, akkor volt egy 40 éves csoporttársunk, eléggé UFO-nak gondoltuk, mert akkora élettapasztalata és karriertapasztalata volt, hogy az akkori meséi pl. az agyelszívó multikról eléggé idegennek hatottak. Aztán utólag tökre igaza volt.

2021. jún. 13. 10:41
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

Tanulni MINDIG van értelme, sőt igazán csak akkor, ha azt belső motiváció vezérli.

Én azt mondom hajrá, sok sikert!!

2021. jún. 15. 15:00
 22/28 anonim ***** válasza:
16-os, nyugi nem veszi el a helyedet. Azt szerintem más fogja! ;)
2021. jún. 16. 00:25
 23/28 anonim ***** válasza:
0%
Engem nem kell félteni. :)
2021. jún. 16. 07:24
 24/28 A kérdező kommentje:
Na és használjátok a diákigazolványotokat, pl. BKK bérletre, vonatra, buszra? Mik a tapasztalatok? :)
2021. jún. 17. 19:14
 25/28 anonim ***** válasza:
Ha ér valamit, használom. Most nem használok BKV-t, így lényegtelen, de igen, kaptam már rá kedvezményt rendezvényen. De nem akkora szám ez, mint gondolod. Sokan diákok 30 felett is, ebben semmi nagy dolog nincs, nem annyira különleges, mint most érzed.
2021. jún. 17. 23:05
 26/28 A kérdező kommentje:

Elértem a ponthatárt. :)

Na most jön a neheze! :D

2021. júl. 22. 22:42
 27/28 anonim ***** válasza:
100%
Gratula! Menni fog az! Én 35 évesen család és munka mellett nyomom a mestert. Elsős vagyok! :D
2021. júl. 22. 22:45
 28/28 A kérdező kommentje:
Köszi! :)
2021. júl. 22. 23:10
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!