Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha kibukok egy neves egyetem...

Ha kibukok egy neves egyetem államilag finanszírozott szakáról átjelentkezhetek egy kevésbé erős egyetem államilag finanszírozott szakára?

Figyelt kérdés
Hogy megy ez? Névlegesen ELTE-IK Programtervezőre érdekes módon meglettek a pontok (412), és ez olyan lehetőség amit nem szabad kihagyni szóval elgondolkoztam azon hogy cserélem a sorrendet az ELTE javára. Viszont az Eltén sokkal nehezebb a matek mint a PTE-n (ezt hallottam) illetve rövidebb is a képzés ami arra enged következtetni hogy fele annyi idő alatt akarják ugyan azt a tudást belepréselni a fejedbe. Tehát ha kibukok az eltéről akkor átvesznek PTE államilag finanszírozottra? (akár azonnal akár következő félév/tanév indulásakor)

2021. máj. 31. 19:07
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha megbuksz egy vizsgán, akkor még ugyanabban a vizsgaidőszakban vagy 2x újrapróbálhatod.

Ahhoz hogy átkerülj önköltségesre, elég rossz átlag kell és az, hogy ne teljesíts egy évben 36 kreditet (ami megint nem túl sok). De ha az érzed, hogy közel vagy ehhez és félő, hogy következő évben átsorolnak, akkor átjelentkezhetsz a PTE-re, ahol simán lehet hogy államis leszel, de az is hogy fizetős.

Ilyenkor még választhatsz, hogy beiratkozol az új helyre, vagy inkább mégse mész sehova és maradsz a eredeti helyeden. Ha beiratkozol a másik egyetemre, akkor régi helyeden megszűnik a jogviszonyod, oda vissza csak esetleges újrafelvételivel vagy újbóli átvétellel lehet jönni. Önköltségesen meg van részletfizetés, lehet méltányosságot kérni, diákhitel mindenegyéb és ha van hely államin, akkor jobb átlaggal visszarakhatnak államira. Ebben érdemes megkérdezni a to-t, dékánit, hökösöket, ők eltudják mondani, hogy mekkora eséllyel vesznek át államisra, mennyire szoktak visszasorolni államisra.

2021. jún. 7. 13:41
 12/12 A kérdező kommentje:
11-edik válaszoló, tökéletes választ kaptam köszönöm!
2021. jún. 7. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.