Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szerintetek is rossz a magyar...

Szerintetek is rossz a magyar közoktatás?

Figyelt kérdés

Én 10 éve "tanulok" heti két alkalommal angolul (csak az iskolában), egy pizzát nem tudnék megrendelni.

Más is van hasonló helyzetben?

2021. máj. 30. 20:09
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Minden angol felismeri a külföldi akcentusodat. Csak nevettem magamban (az angolok is) mikor kijött hozzánk valaki, s próbálta "görgetni" az angolt.

Felismerik a német akcentust, a franciát, a kínait, stb. sőt az amerikait, illetve az ausztrált a legkönnyebb.

Jellemző eset: Bankokban német turistákkal beszélgettünk angolul. Közben a taj (eredendően kínai) idegenvezető elkezdte magyarázni, hogy mit látunk. Közben videóztam, s fordítottam magyarra a szöveget.

Kérdezték, hogy én értem? Milyen nyelven beszél?

Mondtam, hogy angulul.

Kérték,hogy fordítsam már nekik angolról angolra, mert egy szót sem értenek belőle. (Távol-Keleten éltem sok évet.)

Mondjuk Ausztráliában nekem is voltak problámáim:

Nehezen tudtam eldönteni, hogy az "ájájtí" feliratú busz IIT-t, IAT-t, vagy AIT-t jelent. Végülis az utóbbi bejött.

2021. máj. 30. 21:48
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Jó, azért itt sokan el vannak tévedve.

Heti két angol órától ne várjatok semmit, ehhez még otthon hozzá kell tenni bőven.

Persze pont a heti két óra miatt nonszensz, hogy kérik a nyelvvizsgát a felvételekhez.

2021. máj. 30. 21:48
 13/17 anonim ***** válasza:
74%

10 éven keresztül bejártál heti két angolra az még nem jelenti azt, hogy neked angolul felsőfokon kéne beszélned.

Órára járás és a tanulás nem ugyanaz. Ez még nem jelenti feltétlenül a rendszer hibáját.

Nem mondom, hogy nincsenek hibái az oktatási rendszerünknek, de azért jó lenne objektíven vizsgálni a helyzetet. Lehet szídni a tanárokat, a NATot és valljuk be őszintén azért a diákok hozzáállása sem mindenkinél példaértékű.

2021. máj. 30. 21:55
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem munka mellett heti egy óraban fél év alatt KELLETT letennem a középfokú nyelvvizsgát, hogy külföldre mehessek. S nem is tudtam mindig elmenni az órára. Nem mondom, hogy könnyű, akarat kérdése.
2021. máj. 30. 22:23
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Milyen suli az, ahol csak heti 2 óra nyelvoktatás van? Nálunk 5 óra első nyelv +3 óra második nyelv volt minden héten.
2021. máj. 30. 23:30
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Keressetek facebookon olyan csoportokat, akiknek ez a lényege, discordon is vannak ilyenek, gyakorolni a beszédet idegen emberekkel. Te se, ő se tudsz angolul tehát valahogy elnyekegtek, de egy idő után bele jön az ember.

Az a baj, hogy itthon csak az alapokat, szabályokat tanítják meg. A nyelvvizsga sem más, mint egy jó alapokat adó papír, de attül még nem tudod a nyelvet.

Listening fejlesztésére nézz minden filmet angolul, a megértés fejlesztésére olvass könyvet angolul, a ebszéd fejlesztésére pedig beszélj idegenekkel angolul.

Ezt mind megtudod tenni ma már a gép előtt ülve.

2021. máj. 30. 23:50
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek azokkal akik az internetet mondják, hogy onnan kell megtanulni. Simán meg lehet tanulni, én is ezt csináltam.
2021. máj. 31. 19:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!