Tanulmányi ösztöndíjat lehet kapni "csak" jó átlagért?
Figyelt kérdés
Meghallgattam egy tanulmányi ösztöndíjakról szóló előadást és végig csak arról beszéltek, hogy kutatni kell, meg mindenféle TDK-n, stb. részt venni így elment tőle a kedvem. Nem is lehet csak 4-es körüli átlagért megkapni?2021. máj. 26. 23:59
11/16 anonim válasza:
Ha megnyitod a linkelt excelt, akkor látod hogy áok-fok-etk-ekk. Úgyhogy sote. Itthon minden ösztöndíj a soten a legmagasabb.
12/16 anonim válasza:
De amúgy elte elszórt szakjain (sajnos pontosat nem tudok) lehet kapni havi 80-90et is. Úgyhogy az eddig a legtöbb amit én hallotam. Nekem bőven elég 4.7-9re a 20-30 ezer, ahhoz képest hogy mennyit szenvedek érte :D
13/16 anonim válasza:
károlin is vannak 90 ezres ösztöndíjak
én 5.4-re kaptam 30 körül
14/16 anonim válasza:
SOTE: Adott % kaphat tanulmányit, és van gyémánt, arany, ezüst, ill. bronz fokozat. A gyémántot kb. 1 ember kaphatja, évfolyamonként és szakirányonként, és ha jól emlékszem, az kb. 40 ezer forint. Akkor is kaphatsz ösztöndíjat, 10 ezer forintot, ha csak 12 kredited van, de a lehető legjobb átlagod. Kicsit bonyolult.. és sávonként van az egész. Volt év, mikor kaptam 4.0 körül 20 ezret, aztán 3,9-re 10-et. Nehezebb szakokon lehet rosszabb átlagra kapni többet, mert nehéz összekaparni, a többiek meg buknak, de ők is beleszámítanak a 100%-ba, akik között kiosztják a pénzt.
15/16 anonim válasza:
Jó magyar szokás szerint előbb kommentelek, aztán olvasok rendesen... akkor a sotéről volt szó, a táblázat term. pontosabb, mint amit én itt összezagyváltam hajnal fél 3-kor. :D
16/16 anonim válasza:
Ja, és ÁOK nyilván a legnehezebb szak. De én ink. ETK-ra gondoltam az előbb, oda szakirányonként kevesebben járnak sokkal, mint ÁOK-ra, és lényegesen másképp oszlanak az ösztöndíjak. Azt néztem mindig, hogy ÁOK-on kb. 5.0 közeli átlag kell, míg etk-n sokszor elég a 3.5 is. (etk-s vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!