Tanulmányi ösztöndíjat lehet kapni "csak" jó átlagért?
nem kevered a nemzeti felsőoktatási ösztöndíjjal, ami régen a köztársasági volt?
tanulmányit átlag alapján osztanak, ott nem számít a tdk meg más dolgok
Mi az hogy elment tőle a kedved?
Nem tudom hogy van nálatok, de nálunk nem kell jelentkezni, hanem automatikusan kapsz ha elég jó vagy.
És igen, tanulmányi átlagra jár. De a 4-es körüli átlag legfeljebb a neve szerint "jó". Nálunk a legrosszabb átlag (kreditindex), amire ösztöndíjat adtak előző félévben 5.0 volt.
második, bme-n vagy szte-n pl. kapsz ennél rosszabb átlagra is tanulmányit
nem tudom milyen szakon voltál, én így ismerősi körben azt tapasztaltam, hogy humán szakokon kell jobb átlag, 4.5 fölötti, reál szakokon 3-asra is kaphatsz már
(Egy pesti műszaki egyetem)
A felső 50% kap asszem ösztöndíjat talán 8 és 65.000 forint között arányosan elosztva.
Én 3,7-es átlaggal 12 ezret kapok havonta (sima Bsc)
Elég fura nekem ez az 5.0-tól való ösztöndíj stb.
Nekünk megmondták, hogy akkor korrekt egy zh ha a társaság fele megbukik mert így lehet normálisan kiválogatni ki is kapjon ösztöndíjat.
Jó mondjuk a szak átlaga 1.96 volt az első félévben. Ennek fényében a 3.7-re reális az ösztöndíj.
Ne menjen el a kedved a tanulmányitól, nagyon jó kis pluszpénz lehet! :)
Nálunk itt vannak az elmúlt félévek átlagai a különböző mértékű ösztöndíjakhoz. (Bronz 10, ezüst 20, arany 33, gyémánt 50 ezret ad havonta, 5 hónapon keresztül.) Itt a felső 40% kap ösztöndíjat, értelemszerűen gyémánt a felső 10%, ha kicsit jobban odateszed magad, akkor simán kaphatsz 10.5 ezret, ami szerintem bőven jó, ahhoz képest, hogy csak tanulsz. Munkával én pont emiatt nem is hasonlítom össze. Emellé még járhat több ha jogosult vagy szociális ösztöndíjra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!