KRE-BTK szociológia levelező szakon végzettek hol sikerült elhelyezkednetek?
Még azt is meséljétek el kérlek, hogy miért döntöttetek a KRE-BTK szociológia levelező szak mellett.
Köszönök minden választ.
Én ugyan se Károlis se levelező nem voltam, de azt hiszem ezzel a szakkal eleve nehéz elhelyezkedni, nem még a levelező változatával.
Eltés nappalis mesterképzéssel a hátam mögött a diplomám a fiókban van mert vidéken csak a középfokú végzettségemmel találtam munkát.
Pesten sok lehetőség van, de máshol? Adattudós, kb. kiröhögnek az mi, meg cocológus..
Az adattudós (data scientist) a legmagasabban fizetett foglalkozások közé tartozik (akár havi 4-5 milliót is keresnek - nettóban).
A szociológia pedig az egyik legjobb alapozás ehhez.
Alapvetően szerintem négyféle irány van:
1) Egyetemen maradni – nyilván ez nagyon keveseknek adatik csak meg, tehát erre nem annyira érdemes spekulálni...
2) Üzleti élet – fentebb vázoltam nagyjából a lehetőségeket: piackutató ügynökség vagy osztály, ezen felül jelentősen javul még az elhelyezkedési esély, ha van pluszban egy gazdasági végzettséged is, akkor jóformán bármi, de ahol használni is tudod a tudásodat, az kb. marketing, strategégia, innováció menedzsment, termékfejlesztés
3) Adattudomány – na ez a kemény matekos rész, Magyarországon ez leginkább a Survey statisztika mesterszakkal érhető el jelenleg, külföldön rengeteg jó data science szak van. Ez ma az egyik top karrier egyébként és a szociológia (social science) nagyon jó alapot biztosít ehhez.
4) Szociális szféra. Ez se egy diadalmenet, alulfizetett és nehéz pálya nagyon, de vannak ilyen típusú pozíciók szociális intézményekben.
Összességében a szociológia az egyik legalulértékeltebb szakma jelenleg.
2. vagyok, a szociális szférában régóta várnék valami emelést, elismerést, de nincs. Családsegítőben dolgozni pedig irtó megterhelő feladat, oda van is felvétel.
Polgármesteri hivatal szociális irodájában dolgoztam egy ideig, az jó hely, jobban is fizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!