A gazdálkodás menedzsment tényleg ennyire büfészak? (többi lent)
Eredetileg oda akartam menni, de már annyi rosszat hallok róla, hogy kezd elmenni tőle a kedvem.
Tényleg nem fogok vele semmire menni, ha végzek? Nem fogok semmihez érteni?
A másik opció amin gondolkodom az a nemzetközi gazdálkodás. Az jobb választás lenne?
Azért gondoltam inkább a gazd. men.-t, mert nem tudom mi érdekel igazán, és az kicsit általánosabb.
Szerintetek mit csináljak?
"mindkettő mérnöki nehézségű szak"
Persze, olyan mint mondjuk az agrármérnök. Ami a mérnöki szakok közül a legbüfébb, jóval az igazi mérnöki szakok alatt (már ha mérnökinek tekintjük az agrármérnökit egyáltalán, mert szerintem a nevén kívül nem sok köze van hozzá...)
"de szerintem jó lehet."
Nem azt mondtam hogy nem jó, csak azt mondtam hogy nem a mérnöki szakok színvonalán van. De ez is mutatja a gazdasági szakok nívóját, hogy ennyire nem megy a szövegértés neked.
12. “ Miért éri ez meg a mérnököknek?”
Mert a legtöbbjük olyan szociális zokni, mint a 11-es. Azt se tudja, mit beszél, de mindent IS jobban tud. Nem tud emberekkel bánni, nem tud kommunikálni, és a 90%-uk munkája is csapnivaló, a kemény képzés ellenére.
11. Egy ostoba troll vagy. A családom fele mérnök, fele közgazdász, így bizton állíthatom, hogy faxságokat beszélsz. Legalább nézz utána a dolgoknak (például hogy mi az a GPME szak), mielőtt szénné égeted magad.
Itt amúgy minden gazdmenes arra veri magát, hogy milyen nehéz a szak?
Lehet én jártam noname egyetemre, de nekem ELTE-n 4,4 lett a diplomaátlagom és minimális tanulással csúszás nélkül letudtam. Egyedül statisztika szopatott le egyszer.
Előtte gépészmérnökin voltam 1 évet, onnan kibuktam. Az az egy év gépész nehezebb volt, mint a gazdmen 3,5, beleértve a záróvizsgát és a szakdogát is.
Igazabol az a vicces, hogy sok mernok az alapkepzes utan a vezetes es szervezes mesterre megy. Ami kb pont egy gazdmen kategoria...
Egyik ismerosomet megkerdeztem aki hazai big4 egyikeben dolgozik magas pozicioban, hogy mit gondol a vezszervre? Azt mondta, hogy megfoghatatlan, tudja, hogy legtobb ember elotte mernokit vegzett es megis imadjak a cegek.
Kerdezo, ha neked ez tetszik menj erre, de kozben gyakornokoskodj, pl nalunk a molnal pont tegnap beszeltem az uj diakkal es kerdeztem, hogy megis hogyan jut be ide ember, meghirdetik a poziciot? Azt mondta a BGE-s szaktarsa szolt es O is meg en is azt hisszuk, hogy kb kihalasos alapon megy a bejutas. 🤷🏼♂️
A szak konnyunek nevezheto, menj el mellette gyakornokoskodni, tobbet ersz vele amint vegeztel, mert sajnos a diploma mellett elvaras mar az 1 ev szakmai talasztalat is.
Igen, a vezszerv az a gazdmen mesterszakja, de még annál is büfébb. :)
De az is tény, hogy azzal is osztják a milliós fizetéseket, ha nagy az önbizalmad, jól kommunikálsz és jól előadod a húdenagy menedzsert. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!