A gazdálkodás menedzsment tényleg ennyire büfészak? (többi lent)
Eredetileg oda akartam menni, de már annyi rosszat hallok róla, hogy kezd elmenni tőle a kedvem.
Tényleg nem fogok vele semmire menni, ha végzek? Nem fogok semmihez érteni?
A másik opció amin gondolkodom az a nemzetközi gazdálkodás. Az jobb választás lenne?
Azért gondoltam inkább a gazd. men.-t, mert nem tudom mi érdekel igazán, és az kicsit általánosabb.
Szerintetek mit csináljak?
Gazd. men.-en végeztem, egyáltalán nem nevezném büfészaknak, de még csak könnyűnek sem (persze jó jegyekkel, kettessel viszonylag az, de hát mi nem, talán az orvosi).
Akkor gyere erre, ha a közgazdaság érdekel, azon belül is főleg a vállalkozások működése, indítása, vezetése, szervezése. Ez egy általános, de inkább menedzsment szemléletű közgazdász végzettség, mesterre bárhova tudsz erről menni. De például az első 2 évben ugyanazt tanulod nagyjából, mint a marketingesek, pénzügyesek, szóval akár arra is orientálódhatsz.
Ha nem tudod még egyáltalán hogy mi érdekel, akkor nem rossz választás a gazdmen. Arra viszont számíts hogy ez kb a legnépszerűbb szak az országban, tehát telített a piac. Tehát valamivel ki kell tűnnöd, jobb ha utána még lesz egy mesterdiplomád is, vagy elkezdesz már közben dolgozni, stb.
Az alapszakok között viszonylag kevés különbség van, elég hasonlóak a tantervek, nem lesz behozhatatlan lemaradásod ha az egyiket vagy a másikat választod. Érdemes megnézni az operatív tantervét a szakoknak, hol vannak olyan tantárgyak amik inkább érdekelnek, illetve hogy milyen specializációk (szakirányok) vannak.
Hát igen, nyugodtan büfészakozd csak le. Aztán ha nem lenne bankod, aki hitelt adjon ha szarban vagy, vagy könyvelő aki a vállalkozásod könyvelését nem csinálja meg, vagy marketinges, aki eladatja a termékedet a piacon, akkor kiderül, mennyire is büfészak.
Könnyű ezzel dobálózni, de ez csak az embert minősíti.
Amúgy a műszaki emberek leszokták szarozni a gazdaságiakat.
De szerintem egy gazdasági szak nem azért tűnik könnyebbnek, mert könnyűsége miatt többen végzik el, hanem mert a magasabb ponthatárok miatt kevesebben buknak ki.
Nem tudom miért pontoztátok le a 9-est amikor általában vége igaza van, kivéve a
- gazdaság- és pénzügymatematikai elemző osztatlan képzést
- banki és biztosítási matek mesterképzést
=> mindkettő mérnöki nehézségű szak
... illetve a Magyarországon nem létező
- kvantitatív marketing és adattudomány szakot amely gyakorlatilag data science
- kvantitatív pénzügy szakot amely detto
És nem lebecsülendő a kereskedelem és marketing + elte survey statisztika mesterszak kombó, utóbbi szakot belülről nem ismerem, de szerintem jó lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!