Általános iskolában mit tanulnak a gyerkőcök a számítástechnika vagy informatika tanórákon?
Most hogy otthoni oktatás van/volt, talán szülők is beleláttok ebbe. Mit tapasztaltatok? Mire lehet számítani ezügyben, ha a mi gyerkőcünk is iskolás lesz?
Sajnos tanárokat nem tudtam utolérni, hogy ebben tájékozódjak, nagyon elfoglaltak.
Tanulnak pl programozást vagy csak rejzolgatnak?
Én elsőtől tanítok digitális kultúrát.
Elsőben alapok. Egérhasználat, billentyűzet, rajzolgatás. 2. félévben algoritmizálás alapok. Onnan spirálisan bővítve Word, Powerpoint, Logo, meg elmélet.
Felsőben bejön az Excel és a robotika. 7.-től Scratch, de azt én már nem tanítom.
Neten találsz kerettantervet, illetve minden iskola honlapján megtalálod a pedagógiai programot, benne a helyi tantervvel.
Nekünk 4-ben volt infó szakkör (max 15 embernek), ott mindig játszottunk.
5. osztály (heti 1 óra): Alap dolgok, mint a billentyűzet, egér, gép részei, Windows-os mapparendszereket vettünk (hogyan kell mappát létrehozni, átmásolni, megnézni, hogy mennyi helyet foglal, szóval nagyon alap dolgok). Imagine logo.
6. osztály (heti 1 óra): Imagine logo, Word, PPT, Excel (ezek elképesztően alacsony szinten, tényleg annyira, hogy max betűformázás, szöveg igazítás).
7. osztály (heti 1 óra): Word, PPT, Excel kicsit magasabb szinten (még mindig szinte 0)
8. osztály (heti 1 óra): fél évig csak a füzetbe írtunk (gép részei részletesebben, gép felépítése stb), gimp a lehető legalacsonyabb szinten, Word, PPT, Excel ismétlés
9.,10. osztály (heti 2 óra): érettségi anyaggal majdnem végeztünk, bár senki nem fogja letenni.
Nekem úgy volt hogy 5-ikben alapismeretek és leginkább elmélet, 6-ikban Word, 7-ikben PowerPoint és 8-ikban Excel.
De az órák 1/3-a szabad volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!