Pénzügy mesterképzés (SZTE-GTK)?
Sziasztok!
Olyan helyzet előtt állok, hogy nem tudom eldönteni, hogy elmenjek-e Szegedre pénzügy MSc-re.
Valakinek van valamilyen tapasztalata ezzel kapcsolatban?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Ha az a kérdés, hogy menj-e mesterre vagy ne, akkor menj. Akár levelezőn is, de a munkaköri szintlépéseknél nagyon megéri.
Ha az a kérdés, hogy konkrétan az SZTE-re menj-e, akkor ha közel van menj, ha Budapest közelebb van akkor inkább menj Corvinusra/ELTE-re.
Köszönöm szépen!
Igen a kérdés az volt, hogy mekkora a különbség egyetem és egyetem között, mindenképpen szeretnék levelezőn munka mellett mesterképzést végezni :)
Én alapvetően elégedett voltam vele, ugyanakkor vannak a képzésnek hátrányai is. A tematika lehetne sokkal up to date-ebb és vannak olyan tárgyak amikre nagyobb hangsúlyt fordítottam volna, más tárgyak nehézsége pedig nem tükrözte azok hasznosságát. Ami jó volt benne, hogy úgy éreztem meghallgatnak, foglalkoznak a hallgatóval, szívesen fogadta majdnem minden oktató a felmerülő kérdéseket.
Szerintem az oktatás minősége jó, a tanári gárda is jó, a tárgyak nagyobbik része pedig hasznos, a tárgyak kisebbik része pedig haszontalan.
Ha nekem kellene döntenem, hogy hova menjek én biztosan a tárgyakat hasonlítanám össze, illetve megkérdezném, hogy mely tárgyak voltak jók illetve melyek ébresztenek hiú ábrándokat mind a két helyen.
Az SZTE-n kifejezetten jó volt a: Haladó Vállalati Pénzügyek, Vállalatértékelés, Befektetések I., Makrogazdaságtan, Modern piacelmélet, Banküzemtan, Stratégiai beruházások, Pénzügypolitika, Egyetemes gazdaság- és társadalomtörténet.
A maradék tárgyak egyik fele pedig közepesen hasznos volt, a másik fele bullshit.
Összességében a képzés korrekt, sokat várnak el, de általában sokat is adnak. Nekem 10/7
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!