Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » BME VIK tényleg olyan szívatós...

BME VIK tényleg olyan szívatós, mint amennyire azt mondják?

Figyelt kérdés

Gondolkozom, hogy ÓE-re vagy BME-re menjek (mérnökinfó): ÓE mellett szól az, hogy már elkezdhetnék dolgozni hamarabb, míg a BME mellett erre nem lesz lehetőségem, ahogy hallottam. Nem vagyok lángész, így nem tudom, hogy a BME-t mennyire bírnám, még ha szorgalmas is vagyok.

Tényleg ennyire szívatós a BME még mindig? Régen tudom, hogy az volt, de esetleg azóta nem változtak a dolgok? Mekkora a szakadék a BME és ÓE között és ez mennyit fog jelenteni a későbbiekben munkahelyen stb.?

2021. máj. 2. 10:22
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
95%

Eddig egyátalán nem találkoztam olyan jelenséggel a BME VIK-en, hogy bárki is rossz indulatból megpróbálna megszivivatni vagy éppen olyan intézkedéssel, ami arra irányúlna, hogy minél több dik bukjon el valamit.

Ilyenek nincsenek...

Olyan van, hogy valaki valamire nem tanul eleget, majd később a tanárokat vagy éppen a javítót próbálja felelősségre vonni és mindenkit hibásnak tekint csak önmagát nem.

A szak nehézségére meg...

Nehéz, de teljesíthető. Tehát ha átlagos készségekkel rendelkező személy vagy, aki nem volt matek, fizika faktos és úgy gondolod hogy neki vágnál, akkor nagy valószínűséggel menni fog.

Nehéz lesz, de menni fog.

Ha az informatika érdekel, akkor inkább a BMEre gyere. Ha csak a papír kell és minél könnyebben le akarod tudni a dolgot nyugodta válaszd az OE-t.

Ahogy hallom munkapiacon van egy kicsi előnye a BME-nek, mint név, de szakmai tudában nem feltétlenűl.

Nem készít fel arra, hogy jobb programozó legyél. Inkább azt mondanám, hogy ad egy jobb sperspektívát, hogy jobban bele láss az informatikába és külöböző területeibe.

Mindenképpen előny, de nem óriási nagy.

2021. máj. 3. 12:29
 22/28 anonim ***** válasza:
16%

"Módszertani megjegyzés: értem én, hogy addig szűrögetsz, keresgetsz, amíg valamilyen beállítások szerint kijön kb. ugyanaz a helyezés, de ezt már kitárgyaltuk."

Idióta, ha addig keresgélnek, akkor egyből én is az egyik alkategóriát hoztam volna.

Az a helyzet, hogy az alkategóriák az egyetem csak egy részét fedik le, ezért értelmetlen ezeket nézni.

De a kedvedért, mivel láthatóan kiemelkedően ostoba vagy. Ha a BME-nél is alkategóriát választasz, nevezetesen az "Engineering - Civil and Structural", akkor láthatod, hogy ott 151-200 közötti helyzése van.

Ami a logikád szerint jobb, mitn a SOTE-é.

"Az overall ranking azonban továbbra is 1001+ vagy 801-1000, rankingtől függően. Ez az egyetemek között kb. olyan negyedosztály."

Bocs, azt mondtam, hogy az egyetem meg tudja ítélni nélkülünk, szóval ne mi mondjunk erről állítást, majd mond az egyetem:

"a BME mindenféleképpen a világelithez tartozik"

Szóval világelit, nem negyedosztály, hülyegyerek. :DDD

"Na és ez mit jelent? Hogy jobb az egyetem."

Nem.

"Tehát akkor őszintén: ha egy egyetemnek nagyobb a PhD-outputja, sikeresebb a PhD-képzése, esetleg több PhD-zett oktatója van, akkor szerinted ez mit jelent? Igen, azt, hogy ez egy jobb, sikeresebb, erősebb egyetem"

Nem ezt jelenti.

Ha egy ilyen kérdést feltesznek, akkor normális ember először visszakérdez, hogy melyik egyetem milyen területen képez, mivel ez kifejezetten fontos.

A mérnöki egyetem után Bsc-vel is el lehet helyezkedni, Msc-vel pláne, viszont viszonylag kevés heylen kérnek Phd végzettséget.

Ezzel szemben az orvosi képzés ott kezdődik, hogy nincs Bsc, csak Msc.

És annak ellenére, hogy Msc-vel már el lehet heylezkedni nagyon sok esetben KÖTELEZŐ még a Phd is, hogy adott területen, pozícióban elhelyezkedj.

Emiatt egy orvosi képzésnek márcsak a piac helyzete miatt is sokkal nagyobb Phd kibocsátása lesz a képzés minőségétől függetlenül.

A másik probléma mint mondtam az idézettség, de az a QS és THE esetében is jelen van csak más súlyban.

"Örülök, hogy sikerült elvégezned. Nincs ezzel baj, különbözőek az emberek önmagukkal szemben támasztott elvárásai. Neked a BME a top, nekem nincs ezzel bajom."

Nem arról van szó, hogy elvégeztem-e.

Arról van szó, hogy marhaságokat beszélsz-e és igen, ezért kellett írnom.

Ha a Corvinus-ról beszélsz marhaságokat, akkor azt fogom megvédeni, de ettől még automatikusan nem fogok egyik egyetemre se járni.

Azért hoztam a SOTE-t, mert tudtam, hogy a retardáltak közt elismertebb, akkor is ha amúgy saját terepükön a BME és a SOTE egy szinten van.

2021. máj. 3. 14:08
 23/28 anonim ***** válasza:
79%

“Bocs, azt mondtam, hogy az egyetem meg tudja ítélni nélkülünk, szóval ne mi mondjunk erről állítást, majd mond az egyetem:

"a BME mindenféleképpen a világelithez tartozik"”

Persze, persze. Világelit. Az 1001+ rankinggel. 🏆🥇😅😅😅

2021. máj. 3. 14:15
 24/28 anonim ***** válasza:
16%

"Persze, persze. Világelit. Az 1001+ rankinggel."

Te mondtad. :DD

Mi van, nem tetszik, amit mondtál, idióta? :D

"Szerintem mindenki el tudja dönteni magában, hogy egy 1001+ (THE) vagy 801-1000 (QS) ligában játszó egyetem "top", "kiemelkedő" stb.-e, vagy csak egy közepesen teljesítő kelet-európai egyetem."

Csak nem kiderült, hoyg hülyeségek beszélsz?: DDDD

2021. máj. 3. 14:18
 25/28 anonim ***** válasza:
79%

A magyar nyelvvel is gondjaid vannak?

Akkor próbálom egyszerű nyelven megfogalmazni. Az 1001+ (THE) vagy 801-1000 (QS) helyezés olyan messze van a “világelit”, “kiemelkedő” stb. fogalmaktól, mint Makó Jeruzsálemtől. Ez a helyezés inkább szégyentáblára illő azok után, hogy hozzánk hasonlóan kicsi országok (például Hollandia, Belgium, Írország, Ausztria stb.) simán produkálnak 100 alatti vagy legalább 100-200 helyezésű egyetemeket. Nincs itt mit “elitezni”. (Még egyszer: azt az esetet leszámítva, amikor valakinek a saját képességeihez mérten ez már elitnek számít.)

2021. máj. 3. 14:26
 26/28 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi, de a szánalom netovábbja magyar egyetemeknél azon vitatkozni melyik világ szinten milyen elit.

HR-esek körében egyértelműen vannak egyetemek, szakok amiket többre tartanak.

Szerintem ezt a vitát inkább privátban folytassátok.

Most kikövetem ezt a kérdést, mert nincs kevdem ezeket az esszéket olvasgatni.

2021. máj. 3. 16:08
 27/28 anonim ***** válasza:
79%
Teljesen igazad van 26. Én is elnémulok. Sajnálom, hogy etettem a trollt.
2021. máj. 3. 17:03
 28/28 anonim ***** válasza:

Utóirat. Az "elit" BME közben lecsúszott a THE 1201+ helyére, miközben az Óbudai erős nyitással az 1001-1200 helyen kezdett.

BME 1201+: [link]

Óbudai 1001-1200: [link]

Mindeközben:

SOTE 251-300: [link]

ELTE 601-800: [link]

2021. nov. 27. 21:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!