Szeptemberben kezdem a gimit. Kedves gimisek! Van valamilyen tanácsotok számomra?
Figyelj oda órán, rendesen jegyzetelj, és a házikat is becsülettel készítsd el. Ez azért is fontos, mert nekem például volt olyan tanárom, aki rendszeresen megnézte őket és, aki nagyon ügyes volt, kapott rá nagy jegy 5-t. Viszont matekon jártunk úgy, hogy rajtam kívül 1-2 ember írt házit (már a nagyon sokadik alkalommal) és a tanár elővetetett egy lapot, és jegyre kellett újra megírni a feladatokat.
A másik, ami szintén nagyon fontos: legyél nyitott, barátságos, közvetlen, legyen társasági életed. Én ezt rontottam el, későn "nyíltam meg", így is lettek nagyon jó barátságok, de ezen javítanék, ha visszamehetnék az időben :c
Órákon jegyzetelj, érettségire nagyon jól fognak jönni, főleg a töri és a magyar jegyzetek, + a választott 5. tárgyból. Ha valamit nem értesz vagy elakadsz akkor ne söpörd a szőnyeg alá, mert egymásra épülnek a dolgok és később csak szenvedni fogsz.
Legyél nyitott a társasági életre, élvezd ki a gyerekkorod utolsó szakaszát.
A közösségi 50 órát ne hagyd 11. utáni nyárra, jobb hamar túllenni, rajta, mint utolsó évben keresgélni a helyeket, nagyon stresszes lesz.
Ha kiderül, hogy valamiben tehetséges vagy, ne hagyd, hogy tönkretegyenek. A magyar iskolák nem szeretik a tehetségeseket, a szorgalmas középszerre utaznak.
De ne add fel, ha valamivel nagyon akarsz foglalkozni, bármilyen is a tanár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!