Technikumból lehet továbbtanulni pl. orvosi egyetemre?
Ahogy én tudom,9.-ben van egy ilyen komplex terméstttudományi tantárgy,majd ezután 2 évig EGY természett tudományi tantárgyat tanulnak a gyerekek.
Tehát ez alapján lehet közvetlenül technikum után orovsoria,gyógyszerészire
stb.-re menni?
Lehet, lásd az én esetem. Azt hozzá kell tenni hogy csakis magadra számíthatsz, nagyon kevés olyan szakközép vagy technikum van ahol akár a biológiát vagy kémiát színvonalasan oktatnàk (már ahol egyáltalán van biosz ,kémia).
Elsőre most nekem 412 pontom lett, gimiből valőszínű sokkal jobb eredményt értem volna el, szóval most izgulhatok hogy nehogy sokat emelkedjen az orvosis ponthatár..
A #9-es válaszolóval értek egyet. Egy erős, jóhírű szakirányú technikumnak több értelme van, mint egy tagozat nélküli egyszerű gimnáziumnak. Technkumból is lehet egyetemre menni, igaz az orvosi szak specifikusan biosz alapú, akkor célszerű csak biosz-kémia tagozatos gimibe menni. De ha mondjuk orvosi műszer gyártása érdekel, tök fölösleges gimiben a sok tölteléktárggyal (ének, rajz...) pazarolni az idődet és energiádat.
Aztán ki tudja mit hoz az élet...: lehet most elkezdesz egy technikumot és 5 év múlva nem szeretnél orvos lenni. Akkor 1 mezei érettségivel mihez kezdesz? Sehol nem tudsz elhelyezkedni vele! És ilyenekből lesznek az értelmetlen "diplomák", amivel megint nem tudsz elhelyezkedni, mert meglátják, hogy hol szerezted vagy milyen szakon és be sem hívnak állásinterjúra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!