Hogyan írjak 100%os, hibátlan középszintű matematika érettségit?
Nagyon kell a sok pont, és mivel a matek elég jól megy, szeretném kihozni belőle a lehető legtöbbet.
Mik azok a fő dolgok, amiken könnyen lehet pontot bukni, és nagyon oda kell figyelni rá?
Gondolok itt pl: ellenőrzés, szöveges feladat szöveges válasz, kerekítés, stb.
100-at azért elég nehéz, kb minden ápró, részpontot össze kell gyűjtened.
Persze nem lehetetlen de ha ilyen jó a tudásod akkor helyedben inkább emelteznék belőle. Ott 70% többet ér mint középszinten 100%.
Gyakorlás és gyakorlás. Lehetőleg témánként, hogy biztosan pikkpakk tudd hogy melyik feladathoz milyen megoldási menetét várnak el.
Az érettségin pedig majd mindenképpen ellenőrizd majd le többször hogy a megadott adatokkal számoltál e. Ne csak azt hogy jó volt e a szamolasod és a gondolatmeneted, hanem hogy nem írtad e félre a megadott adatokat. Velem ez történt.
Hogy ér többet a 70%-os emelt a 100%-os középnél?
A 100%-os közép 200 pontot ér, a 70%-os emelt 140+50=190 pontot ér.
#6 100%-os közép 100 pontot ér
70%-os emelt 70 pontot + 50 többletpontot, azaz 120 pontot ér.
Nekem 99%-os lett. Szerintem a legfontosabb, hogy tényleg ellenőrizz, még azokat is, amikről úgy gondolod, hogy biztos jó, azt is, amit egyértelműnek veszel. Én ennek hiányában buktam el azt az egy pontot.
+ ismerd a függvénytáblázatodat
+ ne pánikolj be, ha olyan feladatot kapsz, amiről úgy gondolod, hogy nem fog menni, írd le, amit gondolsz és lehet, hogy utána mégis tovább tudod folytatni valahogy
Sok sikert! 😊
Ha az érettségi pontokat duplázzuk, akkor nem úgy van ahogy leírtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!