Rosszul járhatok, ha a középszintű magyar érettségin csak a novellaelemzésre készülök?
Az lehet, hogy az egyiket jobban begyakorolod, mint a másikat, viszont szerintem így, teljesen eldönteni előre nem szabad. Én három éve úgy készültem, hogy nagy valószínűséggel novellát fogok elemezni, mert sokkal egyszerűbbnek tűnt, mint a vers összehasonlítás. Végül úgy alakult, hogy a novella valami borzasztó volt, már nem emlékszem, mi volt vele a baj, de alig választotta azt valaki az osztályból. A verseknél meg sikerült úgy összeválogatniuk, hogy már egy-két olvasás után több hasonlóság és különbség lejött. Szóval nem szabad a másikat sem teljesen hanyagolni, ott, helyben történhet bármi, ami miatt meggondolod magad.
Sok sikert mindenkinek! :)
Nem döntsd el előre, helyzet adja
Mi kb hetente írunk meg egy ilyet, mindig lehet választani, általában verselemzést választok, de volt már, hogy olyan témák voltak, hogy inkább a novella, pedig abban kevésbé vagyok benne
Azt tudom tanácsolni esetleg, hogy majd érettségin miután átolvastad mindkettőt, mielőtt nekiállnál, szedj össze fejben 1-2 gondolatot mindkettőhöz, ez alapján dönts
Így előre semmiképpen se
Az utolsó válaszolóval maximálisan egyetértek. Én annak idején 90%-ig biztos voltam benne, hogy a novellaelemzést választom. Aztán érettségin pont kifogtam egy olyan vers összehasonlítást, amihez nagyon hasonlót csináltunk utolsó héten a suliban, a költőket is jól tudtam, úgyhogy kapásból azt választottam. Jól is sikerült. :)
Nézd át mindkettőt annyira, hogy váratlan dolog ne nagyon érhessen. Persze az tök jó, ha tudod, hogy mi az erősséged, de azért ne dönts előre. Néha fura novellákat és egész jó verseket adnak, úgyhogy mindenképpen olvasd el mindegyiket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!