Szerinted a következő hetekben el fogják idén is törölni a szóbeli érettségiket?
Tavaly is áprilisban jelentették be. Idén sokkal többet töltöttek digitális oktatásban a diákok, és a járványhelyzet is sokkal rosszabb.
Trollok, kötekedők kíméljenek. (Szinte)minden érettségizőt lelkileg is megvisel ez a helyzet.

Remélem nem, vagy ha igen, fél vizsgáért fél bizonyítvány.
Amúgy tök szórakoztató, hogy a leglinkebbek az utolsó pillanatig képesek abban bízni, hogy nem lesz szóbeli, ahelyett, hogy odatették volna magukat és rég kész lennének a vizsgára. Mit vártok, szerintetek egyetemen mi lesz?

3-as vagyok. Tavaly érettségiztem, és hidd el, sokat lendített volna az eredményeken a szóbeli. Meg azon is, hogy egyetemen vizsgaidőszakban lett volna tapasztalat. Mondjuk nekem volt, de másnak nem, és jól jött volna!
Drága, le lehet pontozni azokat, akikkel nem értesz egyet, igencsak gyerekes hozzáállás mondjuk, de attól még nem véletlenül szajkózzuk itt neked hárman is, hogy nem fölösleges a szóbeli. Más meg az egyetem első évét csinálja online, az is sírjon-ríjon, hogy ne legyen vizsga, ne legyen szóbeli? Nemcsak az érettségizőket viseli meg a helyzet, az egyetemistákat is, és azért egy egyetem nem egy gimnázium...

Én is idén érettségizek. Elit suliba járok, őszinte leszek, nekem sokkal jobban megy a felkészülés online, mivel tudok koncentrálni csak arra a két tantárgyra amiből emeltezem és duplázom őket. Szóbeli akkor jó, ha rossz az írásbelid, egy 80-90%-os írásbelin nem nagyon tudsz 3-4 %-nál többet javítani, azt is csak fullos felelettel, ennyit szerintem nem ér meg. A legjobb az lenne szerintem, ha opcionális lenne, aki akar javítani az megy, aki nem az nem. Tény és való, hogy sokaknak 0 online oktatás van, maguktól nem tudnak készülni, szóbeli feleletet sem tudják rendesen gyakorolni, plusz tényleg, ha tavaly a semmire eltörölték, akkor most mi van?
Összegezve szerintem teljesen reális a probléma, bár nálam nem áll fenn, örülnék, ha lenne valami.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!