Fakultáció váltásról tudnivalók?
Figyelt kérdés
Biológia faktra járok (11. osztályos vagyok), de megváltoztak a terveim, és át szeretnék történelemre menni. Ehhez kell valami vizsgát tennem? Illetve hogyan zajlik ez az egész?2021. márc. 26. 22:23
1/2 anonim válasza:
Ez iskolafüggő. Nálunk mindig mondogatták a tanárok, hogy jól válaszd meg, milyen faktra mész, mert ha később átmész, kell vizsga... Én is váltottam faktot, több osztálytársam is, soha senkinek nem kellett semmiféle vizsga. De szerintem ez tanárfüggő is lehet, lehet az adott tanár elvárja, hogy a lemaradt anyagokat bepótold és hogy tesztet írj belőle. Amúgy szólj osztályfőnöknek, hogy akarsz váltani. De amúgy kérvényt kell szerintem írni az igazgató(helyettes)nek, legalábbis nálunk így kellett, de szerintem szólj előbb az osztályfőnöknek, ő ezeket fixen tudja.
2/2 anonim válasza:
Szia!
A mi iskolánkban különbözeti vizsgát kellett tenni. Volt egy lány, aki magyarra ment 12.-ben úgy, hogy előtte nem járt faktra, neki augusztusban kellett vizsgát írnia ugyanakkor, mint a pótvizsgázóknak. Ezen el kell érni minimum 50%-ot az adott év tananyagából összeállított teszten. Szóbeli rész szerintem nem volt, bár ebben nem vagyok biztos, csak azért gondolom így, mert volt egy srác, aki angolra jött, de nem tudta, hogy nyáron kell mennie vizsgázni, így első órán írt egy tesztet és átkerült a csoportunkba.
Mindenesetre kérdezd meg az osztályfőnököd, mit kell tenned, illetve a faktos töritanárnak is érdemes lenne írnod, hogy számítson az érkezésedre és segítsen, hogy kb miket szoktak kérdezni az ilyen feladatlapokon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!