Szerintetek milyen sorrenbe jelentkezzek ezen iskolákba(Szent Lászó, Kölcsey, Könyves, Szinyei, Babits, Ady)? SÜRGŐS!
Az, hogy te melyikbe jelentkezz, arról fogalmunk sincs, hisz nem tudjuk milyen szinten vagy, mennyire szeretsz tanulni, milyen szakra mennél, miben vagy a legjobb(tantárgy), miben kevésbbé, mi a fontos neked az iskola szempontjából, stb. Másrészről pedig idegenek tanácsaira hallgatni egy ilyen fontos döntésben...
Nézd meg az iskolák rangsorát, velük kapcsolatos véleményeket akár itt gyakorin vagy a gimiskola.nhely oldalon. Majd nézd meg külön is a sulik adta lehetőségeket (van a cserediákság?), az eredményeit, milyenek az átlag érettségi pontok pl. Aztán gondolj vissza, hogy melyik épülete, hangulata, tanárai (azok, akikkel találkoztál a szóbeliken), elhelyezkedése tetszik neked a legjobban.
2021-es HVG rangsor szerint: Szent László, Babits, Könyves, Kölcsey a sorrend (Szinyei, Ady nincsen rajta az országos 100-as listán)
2020-as legjobbiskola.hu alapján a rangsor: Könyves, Szent László, Babits, Kölcsey, Ady, Szinyei
Szerintem legfontosabb, hogy neked melyik tetszett a legjobban a benyomásaid alapján? (Ha volt jelenléti szóbeli) Mit hallottál a suli hangulatáról az okatatás színvonaláról? Melyik tagozat érdekel? Milyen messze van a suli? Hánykor kezdődik a tanítás? Van-e nulladik és milyen gyakran? Tetszik az épület és a környék? Hány órában lehet tanulni az a tárgyat ami érdekel? Mit lehet a 2. nyelvként tanulni? stb
Itt is olvashatsz néhány véleményt a sulikról:
Én ebből két gimibe is jártam,igaz,már lassan 12 éve érettségiztem.A Szent Lászlóba vettek fel,es a Szinyeiben érettségiztem.Én a másodikat sokkal jobban szerettem,de nem annyira az iskola miatt,csak az elsőben egy nagyon gagyi osztályt fogtam ki,a Szinyeiben pedig nagyon jó volt a közösség,így is könnyen beilleszkedtem,hogy nem 9től jártam velük iskolába.
Azt még tudni kell,hogy tanulni,egyetemre felkészülni bárhol tudsz,ne az iskola presztizse alapján akarj választani,mert nem az számít.Ne feltétlenül boldogabb(és sikeresebb)az a diák,aki agyonhajszolja magát már 14-18 évesen.Na most ha már a gyermekkorod vége is csak a komoly gürizésről szól,azt lehet később megbánod.És mint mondtam,a gyengébb gimnáziumban sem fog senki megakadályozni,hogy tanulj,mint a güzü,csak könnyebben fogsz vállalható érdemjegyeket szerezni olyan tárgyakból,amik kevésbé érdekelnek/hasznos a jövőben.
Annak idején 9ben visszamentem a régi általános iskolámba,ahol az alsós tanító nénimnek mondtam nagy szégyenkezve,hogy néhány tárgyból 3asra állok,és azt mondta,hogy az teljesen jó,ne vesszek el teljesen a tanulásban,csináljak az 5ösök állandó gyűjtögetése helyett olyat is,amit igazán szeretek,járjak közösségbe,stb.Akkor csodálkoztam,hogy egy pedagógus ezt tanácsolja,de mostmár azt mondom,maximálisan igaza volt.Most vagy gyerek,most élvezd ki annak minden előnyét(természetesen a kötelességeidet nem feledve).
Szent Laci:))))
Nagyon jó osztályt fogtam ki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!