Szerintetek idén emelkednek a ponthatárok egyetemeken vagy csökkennek?
Figyelt kérdés
2021. márc. 19. 23:53
1/11 A kérdező kommentje:
Egyébként jogi képzés
2021. márc. 20. 00:19
3/11 A kérdező kommentje:
Szerinted? Pedig idén 10 000el több ember jelentkezett egyetemekre mint tavaly
2021. márc. 20. 00:39
5/11 anonim válasza:
szerintem magasabb lesz. többen jelentkeztek és lesz szóbeli, ami nagyon sokat felhúz a pontokon.
6/11 anonim válasza:
Hát persze ezt előre nem lehet megmondani, de ha úgy nézzük hogy tavalyhoz képest többen jelentkeztek most, viszont 2019-hez képest kevesebben így annál (2019-nél) biztos nem lesz magasabb, max. egy picit több lesz mint tavaly. Mondjuk azon is múlik hogy milyen nehézségű feladatsort fognak összeállítani :D
7/11 anonim válasza:
Szerintem mindenkit lepontozni meg gyávaság.
8/11 A kérdező kommentje:
Nem tudom ki pontozott le de egyetértek és ment a zold:)
2021. márc. 21. 02:26
9/11 anonim válasza:
Van érv amellett is, hogy nőni fog és van amellett is érv, hogy csökkenni fog.
Több jelentkező alapvetően egy azonos mediánú természetes eloszlás esetén is növeli a ponthatárt. Elmúlt 1-1.5 évben nem tudtak annyit tanulni a diákok, inkább azok tudtak jól haladni, akik amúgy maguktól is tudnak tanulni (tehát IQ120 felettiek). Ezért a normál eloszlás mediánja csökkent. Ezáltal a haranggörbe felső része, ahol az adott számú felvett ember fog elhelyezkedni, nem lesz olyan magas.
Az ingadozás nem jelentős. A tudás számít. És nem bekerülni nehéz, hanem benn maradni.
10/11 A kérdező kommentje:
Hű köszönöm ez nagyon hasznos volt!:) Most kicsit megnyugodtam mert én végig tanultam online alatt
2021. márc. 21. 14:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!