Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Érettségin megéri puskázni?

Érettségin megéri puskázni?

Figyelt kérdés
Nem vagyok már tizenéves de újra szeretnék érettségizni hogy bekerüljek egy ingyenes nevesebb egyetemre. Viszont nincs se könyvem se tanár akis egítene felkészíteni. Ilyen esetben mit lehet tenni? Nem látok más megoldást csak a puskázást mert fontos a jó eredmény.
2021. márc. 17. 20:57
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Az emelt azért jó, mert kapsz +50 pontot pluszba, de ezek a pluszpontokból maximum 100-at lehet szerezni. Így 2 emelttel ki is maxolod azt.

Az érettségi átlagban meg kicsit sem számít, hogy emelt vagy közép.

2021. márc. 18. 10:25
 12/19 anonim ***** válasza:

"S mit érsz a puskázással? Oké, tegyük fel, bekerülsz... és akkor ott szerinted hogy fogod bírni az iramot?

Nyilván az érettséginél egy kicsit többet fognak követelni, de ha neked az érettségi anyaga sincs meg, mégis hogy tudnád letenni a vizsgád?

Gondold végig, hogy megéri a kockázat azért, hogy semmit ne nyerj; megéri-e a becsületed elveszteni, és szenvedést okozni magadnak..."

A dolgokat be lehet pótolni utólag. SZerinted nálunk a BME-n mindenki penge matekosként jött az egyetemre? Ráadásul mondjuk ha valaki ide akarna jönni, akkor ígyis úgyis lesz olyan érettségi tárgya ami ide nem kell de pontokba beleszámít. Egyszóval ha hiányossága van valakinek be lehet pótolni és nagyon nem csak penge gimis tudásúak jönnek. Én pl egyetemen keményítettem bele a tanulásba gimibe volt sok bajom de kb semmit se tanultam és puskáztam érettségin.

2021. márc. 18. 11:45
 13/19 anonim ***** válasza:
Azaz beleszámíthat a pontokba, ha abba a számítási módba kerül ahol gimis év végi jegyek és érettségi átlag van.
2021. márc. 18. 11:46
 14/19 anonim ***** válasza:

Hú mekkora szerencsétlenség vagy....

Én is végig csináltam már egy egyetemet, most felvételizek egy másikra (műszaki szakra). Néztem az előző érettségi feladatlapokat, megvettem a könyveket hozzá (max. egy 20-as volt), és heti 1x 5 ezret fizetek egy óra korrepetálásért. Nyilván én is tudnám másra költeni, de matekból csak így tudok felkészülni, plusz youtube videok, feladatsorokat csinálok a studium generale honlapról.

Ne meséld már be nekem, hogy egy emelt érettségi, plusz az anyagok átnézése, valamint a követelmények átnézése ekkora problémát okozzon?!

2021. márc. 19. 10:00
 15/19 A kérdező kommentje:
Oke akkor ket emelt az 80 ezer ft az erettsegi ara. A felkeszules magantanarnal a ket targyra heti 30-50 ezer ft. Plussz a konyvek egy olyan 40-45 ezer ft. Na most es ez se hogy ennyit rakoltok ez se garancia ra hogy jol is sikerul, ellentetben a pzskazassal egy eszkozzel. Lehet hogy csal az ember de ez a rendszer hiabaja hogy csak pontokkal lehet bekerulni az egyetemre, kulfoldon meg nem az erettsegi pontok szamitanak csak ebben az orszagban
2021. márc. 19. 10:38
 16/19 anonim ***** válasza:
És ha észreveszi a tanár, akkor mi van? Elveszi, jegyzőkönyvet vesz fel róla, és automatikusan megbuktál. Megéri? Voltam két emeltből is vizsgázni, nem lehetett volna puskázni, de nem is akartam volna. Kiperkálsz ennyi pénzt, és elcseszed az egészet puskázással, mert figyelnek a tanárok hidd el. Emelten főleg. Milyen szakra akarsz menni hogy 4 emelt kell? Nekem 2 elég volt az orvosira....
2021. márc. 19. 10:43
 17/19 A kérdező kommentje:
Gazdasagi de az allamilag tamogatott kepzesek 450-460 pontosok
2021. márc. 19. 10:55
 18/19 anonim ***** válasza:
Úgyis csak 1-2 tárgyat vesznek figyelembe, ha 4-et emeltezel, akkor is. Max. 100 pontot kaphatsz így, ha 45%-osra megírod mindkettőt. Nem fogják mind a négyet figyelembe venni.
2021. márc. 19. 11:00
 19/19 anonim ***** válasza:
Szerintem te ne menjel egyetemre ha egy puszta erettsegit nem tudsz megirni🤣🤣🤣
2021. márc. 20. 06:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!