Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Elhagyjam ezt a gimnáziumot?

Elhagyjam ezt a gimnáziumot?

Figyelt kérdés

16 éves vagyok, 10.-es egy 8 osztályos gimnáziumban.

Ez egy katolikus iskola. Nos, a gondom az, hogy diszkriminációban szenvedek, hiszen a tanárok sokkal gyengébb jegyet adnak nekem, mint másik diáknak ki ennyit se tud. Most volt olyan, hogy elment a netem, szóltam az osztályfőnöknek, "ő majd segít".. Aha... Egyest kaptam egy csomó tantárgyból, miből dolgozat volt aznap, önhibámon kívül nem tudtam azokat megírni.

Rengeteg dogaban, már 5. óta rosszul javítanak, és sokszor kellett szólni, hogy "Tanárnő, ezt nekem miért nem fogadta el?", Aztán kiderült hogy tényleg jó volt mit írtam... Érdekes módon ez megváltoztatta a jegyemet.

A kedvencem az volt, mikor az osztályfőnököm a 70 pontos dogából 19 pontnyit szúrt el(!), És a 2-es tetejéből lett 5-ös alja.

Osztályfőnököm 7.-es, 8.-os koromban rengetegszer megszégyenített, meg szavakkal bántott. 9.-től inkább semlegesen viselkedik velem.

Vannak normális tanaraim is, kiket nagyon szeretek, és hiányolnának.

Az osztályközösségből ki vagyok taszítva, és osztalyprogramok nagyrészén egyedül vagyok. Vannak barátaim, őket viszont hiányolnám ismét.

Azért óckodok ettől a lépéstől, hiszen nehezen illeszkedek be új közösségbe, meg haverjaim hiányoznának.

Jegyeim ahhoz képest jók, hiszen 4,1-es az átlagom...

2021. márc. 16. 20:15
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Kezdek kételkedni a tisztelt szakoktató hitelességében.

Ha valaki valóban ilyen diplomát szerzett, akkor annál a minimum az, hogy helyesen, pontosan ír, és nem ad ki a kezéből -az interneten, név nélkül SEM- olyan okmányt, amiben hemzsegnek az elgépelések/tudatlanságból fakadó hibák.

Felnőtt fejjel ilyenen akadsz fenn, hogy egy hét alatt válaszol csak? Szerinted ő ezen a platformon él? Nem gondolom. Leginkább azért kérdezhetett csak itt, hogy egy általános véleménnyel is találkozzon, sőt olyanokéval, akiknek talán van tapasztalatuk is a témában.

És te, mint szakmabeli, sosem találkoztál még ilyen esettel? Sem kivételezés, sem kiközösítés, sem semmi? Közel hihetetlen, esetleg külföldön tanítasz? Magyarországon nincs az a magyar intézmény, ahol ne fordulna ilyen elő. Könnyedén lehet, hogy "felülről nézve" ez úgy látszik, hogy egy ember más mint mindenki, de ezt megelőzi egy hosszadalmas procedúra, amibe talán nem ártana belegondolni, mielőtt rontasz a kérdező helyzetén a negatív, lenéző hozzáállásoddal, ráadásul úgy, hogy a véleményed fele azon fikciókra alapszik, amiket te próbálsz belemagyarázni az esetébe. Vagy csak én nem vettem észre, hogy ő ezeket leírta volna?

Lényegtelen, máskor próbálj meg önmagadhoz méltóbban, szakmádat nem megszégyenítve megnyilvánulni.

2021. márc. 21. 22:04
 12/17 A kérdező kommentje:

Miért ne lenne szüksége senkinek sem ilyen osztálytársra? Senkivel sincs vitám, max nem jutok közös nevezőre sok mindenkivel. A "vezető emberkék", kik amúgy tanár lánya/fia, azokkal nem vagyok jóba, szerintem ebből származik az egész kitaszítós dolog. Olyan például, hogy az egyik tanár megkérdezte, hogy mikorra ígérte a dolgozatot, én őszintén válaszoltam, erre ment a szídás, ha vissza lettek oltva, akkor meg a sírás. Vannak barátaim az osztályból, gondolom nem lehetek akkora szemétláda. Megsúgom neked, hogy a 30 tagos osztályból 8-10-zel rendes oktatás idején beszélek mindennap. Ez a 10 ember nem áll az osztály középpontjában mondjuk.

Ha nem toxikus lennél ezt írtad volna: "Nézzél kicsit magadba, lehet undok/nemtudommi vagy, csak nem tűnik fel!", nem pedig azt, hogy bunkó vagyok, és utál a fél világ....

Egy hét után válaszoltam, probléma? Ha komolyan véleményt akartál volna írni, nem azon akadnál fel, hogy mikor válaszolok, vagy csak vitát akartál kirobbantani, és ez csak egy aljas provokáció volt a részedről?

11, hasonlóan így gondolom.. :D

2021. márc. 22. 00:24
 13/17 anonim ***** válasza:

A kérdés az volt, hogy : “Elhagyjam e a sulit?”

Én, és ezért egy napon meg halas leszel nekem Kistöki, hogy leirtam, hogy nem mindig másokban kell keresni a problémát, hanem mielőtt ilyen véglépésre szánod magad, hogy iskolát váltasz, nézz magadba egy kicsit.

Ami az írásomat illeti, rossz a billentyűzetem, de a mobilom jó, most épp erről vagyok. De nem tartozom magyarazattal és most nem rolam van szó.

Ne tereld el a hibaidrol a figyelmet kérdező, igen zavar, hogy egy hét múlva valaszolsz, ahogy a 11 írta én sem neten elem az életem, és igen felnőttként ezen ki tudok akadni, mert basszus Te kerdeztel , hogy na most mi hogy legyen, majd érkezik egy válasz érkezek én és te egy hét múlva valaszolsz. Vissza kellett olvasni, mert már nem is emlékeztem mit írtam neked. Ez időrablás! Nem akarom elviccelni, provokálni sem szeretnék senkit, de kérdező azért sokat elarul a hozzáállásod dolgokhoz. 8-10 barat nem kevés és látod nem vagy te olyan szörnyű, pont ezt mondtam h nem kell elhagyni az iskolát! Úgy érzem mintha mástól varnad a megoldast. Ami viszont érdekes, nem onbizalomlerombolás, meg társai, hanem aza. Gond kérdező h 3-ára írom h nem Ki, meg mi, hanem aki, ami!!! Egyszeruen nem vagy hajlandó tanulni, mindezek mellett pofátlan is vagy. Ugyanis miért kell megkérdezni a tanárt pont neked, ugye, hogy kijavította e a dolgozatokat? 4. Valaszomra hivstkozok- erre ertettem, milyen jogon kersz számon egy tanárt?! Ki vagy te? Utána meg csodálkozol hogy amúgy negatívan állnak hozzád Buksi! Itt a probléma! Nem ok hanem te provokáló D őket, nem kell ilyeneket megkerdezni , és meg van pofátok engem bunkózni, meg hogy hogy nekiestem szegény artatlan kérdezőnek. Meg beszologatni , hogy rossz tanár vagyok, nálam megtanultad a fegyelmet Kistöki! Szóval megiscsak igazam volt, neked kell valtozni kérdező, nem pedig a sulinak meg sulit valtani, maradj itt ahol vagy de lássak a változást. És ne felejtsd el, hogy a suliban nincs 11. Valaszolo aki bevéd. Legyél hajlandó valtozni tanulni, akarj kuzdj, mert erről szól az élet.

Ha megbántottalak ne hatagudjal bár sztem igazam volt, őszinte ember vagyok. Ha elhondolkoztal picit már megerte.

Légy hajlandó tanulni!

Üdvözöl a 4-es!

2021. márc. 22. 02:06
 14/17 A kérdező kommentje:

Miért lenne időrablás? Nekem lesz rossz, hiszen ennyi idő múlva, lehet már senki se fog válaszolni, viszont ha ezen Te vagy fenn akadva, tehát neked valamiért nagyon érdekel ez az egész.

Magamba néztem. Nem találtam magamban hibát, ami másokat banthat. Igen, van hibám, de kinek nem? Mindenkinek van hibája, a jó tulajdonságaink ezeket kompenzálják.

Nem tanulok? Ember, 4-5ös tanuló vagyok, csak mondom, sokszor a rosszabbik jegyet kapom meg, mert a tanár (szándékosan) rosszul javít.

Volt mikor egy fogalmazást írtunk, az egyik osztálytársam 5-t kapott az üres papírra, én 4-est, aztán jóval többet írtam, és jobban boncolgattam a témát. Igazából nem ezen vagyok fennakadva, hanem ez a diszkrimináció... Az osztálytársaim fele egy elkényeztetett csapat(tanárok gyerekei), akik elég toxicus személyiségek. Megsúgom, nem az én véleményem csak ez róluk, másik osztályokból is ez, sőt az osztályból is.

Mondom 10 emberrel jóba vagyok.

Beírásom sincs eddig, és nem nincs rossz magatartásom se. Tény, hogy hülyülni szoktam, de a tanárokkal tisztelettudó vagyok.

2021. márc. 22. 10:44
 15/17 anonim ***** válasza:

Hát egy 4-es 5-ös tanulónak tudnia kéne, hogy aki, ami és nem pedig , ki, mi!

Pont ez a hibád, hogy ilyen ovis dolgon akarsz fent, hogy te négyest osztalytarsad aki szerinted hülyébb meg otost kapott. Elhiszem, hogy a tanárok is kiveteleznek, mindig mindenhol volt van és lesz ilyen de annyit tudsz tenni hogy tanulsz.

Így már értem a dörgése tanár gyerekeivel elnézőbbek tenyleg w tanárok, és ez valóban diszkriminiacio stb de amíg te tudsz tenni hogy nem kérdezed meg dolgozat javításáról változtatsz a hozzaallasodon. A négyes is nagyon jó jegy ne másikhoz hasonlítsd magad ;)

A tanárok akkor boldogok ha otost athatnak, teljesen mindegy hogy kinek vagy a gyereke.

2021. márc. 22. 11:37
 16/17 A kérdező kommentje:
Na, ebben igazad lehet.
2021. márc. 22. 20:02
 17/17 anonim ***** válasza:
Hát ez a 4-es válaszoló jó nagy debil. Helyesen nem tud írni és menőzik, hogy ő oktató. Sajnos mennyi ilyen fogyatékos tanár/oktató van. Persze tisztelet a kivételnek! Velem is próbáltak szemetek lenni. Én nem voltam se bunkó, se lassú. Mindig tisztelet tudó voltam a tanáraimmal. De sok igazságtalansággal találkoztam én is. Viszont önfejű vagyok és nem hagytam magam. Én tudom, hogy nem hagynám ott a sulit mert már dacból is megmutatnám nekik.
2021. ápr. 5. 09:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!