Melyik iskolát válasszam a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumot vagy a Tömörkény István Gimnáziumot?
Nos
Ha a Radnótiba jársz, biztosan lesz belőled valaki
Mondjuk ez igaz a Ságvárira is, csak a két iskola különböző módszereket használ
Ez szaktól is függ mondjuk, de az biztos, hogy rengeteget fogsz tanulni. Az az iskola meg fogja mutatni neked, hogy milyen egy egyetemista élete, felkészít majd rá, és 4 év tanulástól szenvedésért cserébe ujjal választhatod majd ki az egyetemet, ahová menni akarsz
(Sokan mondogatják mondjuk, hogy az RMGnek milyen jó kapcsolata van a Cambridge egyetemmel... Na mondjuk ez már pont nem érvényes. A Brexit miatt hiába van jó kapcsolatod, még a Radnótiban sincsenek olyan pénzes szülők, hogy megfizessék azt a horribilis tandíjat, de mondjuk nem tudom pontosan, hogy hogyan működik az ösztöndíjas rendszer)
A tanárok nagyon vegyesek itt. Pont annyi szétsztárolt, zseniális tanár van, mint ahány csapnivaló, szóval eléggé szerencsejáték, hogy mi lesz. Bár ez szaktól is függ.
A közösség... Hát, ki lehet fogni rossz embereket, bár hol nem. De többnyire jól fogod érezni magad.
Én ezeket a tapasztalatokat szereztem az ott eltöltött éveim alatt.
Viszonylag élveztem, de ha újra válaszhatnék, biztos vagyok benne, hogy másik iskolát céloznék meg.
A Tömörkényről sajnos nem tudok sokat.
Majd a suli első napján, mikor ott állsz az udvaron, kérdezd meg magadtól:
Jól fogom itt érezni magam?
Ha egyértelmű igen a válasz, jól döntöttél.
Ha az lesz benned, hogy érdekelne a többi iskola még mindig, nos, akkor rosszul.
A legjobbakat, sikeres, szép életet!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!