Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Kommunikáció és médiatudományt...

Kommunikáció és médiatudományt, valamint marketinget tanulókhoz lenne néhány kérdésem!?

Figyelt kérdés

Kommunikáció és médiatudományt illetően az egyetemekkel kapcsolatos tapasztalatok érdekelnének, illetve az ottani oktatás színvonala, és hogy akár alap, akár mesterszakon való végzettség után milyen kilátásokkal lehet kalkulálni a munkavállalásra nézve. Esetleg ha már valaki végzett egy ideje, akkor a jelenlegi munkájával kapcsolatban el tudná-e mondani, hogy mennyire kötődik az a végzettségéhez, és bármi, ami ide sorolható.

Marketing tekintetében pedig eddig nem igazán tájékozódtam, szóval a fentieken kívül felsorolt kérdések mellett bármilyen információt szívesen fogadok.

Annyit megjegyeznék, hogy nem egy hatalmas veszekedést szeretnék generálni a felhasználók között, csak hasznos információkat gyűjteni. Előre is köszönöm szépen, ha válaszolsz!

2021. márc. 15. 22:30
 1/4 anonim válasza:
37%
Az egyetemi szakokon nagyon jó az oktatás színvonala,az első félév után lehet szakosodni,újságírás,PR,marketing,turisztika és informatika-média,tanár szakot is lehet hozzá felvenni.Sokan csalódottak,mert teljesen hamis elképzeléseik vannak a média szakról,BA-szakon az első év alapozó,a második a szakmai részé,harmadik a szakdolgozatra készülés és a gyakorlaté.MA-hoz két közép v egy felsőfokú nyelvvizsga kell,csupa elmélet,általában azok választják,akik tanítani szeretnének vagy mélyebben érdekli őket a téma.A vélekedésekkel szemben nem könnyű és nem büfés. Magyarországon a PR-t általában kereskedelemben lehet használni,de ahhoz inkább kereskedelmi,menedzser végzettség lenne jó,így lóg a levegőben. A marketing,turisztika,média-inform.okés,ezek használhatóak.Az újságírás is színvonalas,de a politikai viszonyok miatt zűrös...nem kell magyaráznom,hogy miért.
2021. márc. 15. 23:06
 2/4 anonim ***** válasza:
88%
Az oktatás színvonala attól függ, hogy milyen elvárásokkal közelítesz felé. Összevetve egy komoly szakkal (orvosi, mérnöki, jog, matematikus-közgazdász) az oktatás színvonala nevetségesen alacsony. Másfelől ha nem Nobel-díjat szeretnél nyerni, akkor a célnak megfelel. Én a BGE-re jártam, a gyerekem a Corvinusra. A BGE annak idején elég gyakorlatias volt olyan értelemben, hogy a marketingkutatás szemináriumok, a médiatervezés, marketing stratégia, marketinglogisztika nagyon jók voltak, a többi elfogadható volt, de nem volt észveszejtően jó. A Corvinus magasabb színvonal, de ez se egy Columbia. Általában véve a marketing az adattudomány felé tolódik el, azaz a marketing egyre inkább adat-alapú tervezést takar, viszont erre a magyar felsőoktatás, és főleg a diákok nincsenek felkészülve. Többnyire azok választják a marketinget, akik nem annyira erősek matekból, pedig a marketingnek mostanra a kvantitatív marketing a fő ága, és egyre kevesebb az “intuitív bullshit”.
2021. márc. 16. 08:34
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindkettőtök válaszát!
2021. márc. 19. 20:32
 4/4 anonim ***** válasza:
Igazából nagyon érdekes, mert szerintem a kommunikáció szak nagyon eltérő a különböző egyetemeken, eléggé más dolgokra fektetik a hangsúlyt. Szerintem mindenképp járj utána mindegyiknek, internet nyílt napok stb. és azt válaszd amelyik a legközelebb áll az érdeklődésedhez.
2021. márc. 20. 18:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!