Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mennyibe kerül a beiskolázás...

Mennyibe kerül a beiskolázás fősulira?

Figyelt kérdés
Államilag finanszírozott képzésre vettek fel, milyen kiadásokkal kell számolnom? gondolok itt jegyzetek, stb... amiért kell majd fizetnem.
2010. aug. 18. 17:48
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Ez erősen függ attól, hogy milyen szak. Attól is függ, melyik városba mész, hol fogsz lakni, mennyit bulizol, hogy oldod meg a kaját...

A jegyzeteket is meg lehet venni, ki lehet kölcsönözni, le lehet fénymásolni,kölcsön lehet kérni, meg lehet venni használtan:)

2010. aug. 18. 18:03
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Jegyzetek: én úgy végeztem el az egyetemet, hogy egyetlen egy jegyzetet vettem meg csak. Azt is csak azért, mert a tanár kötelezővé tette (statisztikai képlettár). Persze ebből nem az következik, hogy nem volt miből tanulnom. Az előadásokra rendesen bejártam (néha-néha lógtam csak, de akkor is pótoltam a hiányosságokat) és jegyzeteltem, a könyveket pedig a könyvtárból kölcsönöztem ki, illetve valakitől kölcsönkértem fénymásolásra (szülők ingyen tudtak fénymásolni akár nagy mennyiségben is). Jegyzetelésre a gazdaságos hipermarketben kapható akciós spirálfüzeteket használtam. Egy-egy elég volt egy-egy tárgyból az egész félévre (kivéve a matekok). Minden félév elején vettem 10-12 darabot és ennyi. Azt hiszem, hogy én így elég olcsón megúsztam minden félévet.

Kollégiumi díj: intézményfüggő, nálunk külön kellett fizetni az internetért, a kábeltévéért és a hűtőbérlésért.

Utazás: attól függ, hogy milyen messze laksz az adott intézménytől (helyi és távolsági bérletek, jegyek)

Egyéb: étel, ital, ruha, szórakozás. Az egyéntől függ, hogy ki mennyit szán a dologra.

2010. aug. 18. 18:26
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Mi az, amid már megvan? Gondolok itt arra, hogy internet nyilván van (nem létszükséglet, de azért nagyon jó, ha van). Most akkor a lakhatást nem számítom ide, mert nyilván mindenki lakik valahol, meg lehet, hogy te amúgy is ott laksz, ahol egyetemre jársz.

Azt írnám le, amire én költök:

toll, füzetek, szövegkiemelő

Ezekre van szükségem állandó jelleggel, szerintem nem egy nagy tétel.

Ezen kívül néha fénymásolás, nyomtatás.

Nekünk a legtöbb tananyagot feltöltik egy oldalra, én mindent onnan szoktam tanulni, ki se nyomtatom. Ezen kívül még ha kell valami, kiveszem a könyvtárból. Könyvet maximum olyat vennék meg, amit sokáig kell használni, nem csak 1-1 félév során.

2010. aug. 18. 18:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!