Lehet, hogy soha nem fog visszatérni az egy évvel ezelőttig létezett világ?
A középiskolákban és az egyetemeken minimum hibrid oktatás lesz most már örökre, legalábbis a mi életünkben. Ez a covidos helyzet felgyorsította a digitális forradalmat sajnos.
Ugyanolyan fokú szabadságunk soha nem lesz már, mint 2019-ben volt.
Mért baj a hibrid oktatás? Tanárként és egyben nyelvtanfolyamon résztveőkét, tehát diákként is van tapasztalatom.
Azért baj, mert a digitális oktatás személytelen, nncs személyes jelenlét. A személyes jelenlét során sokszor a tanár a személyiségével hat, úgy, hogy sokkal jobban megjegyezhető, élmény alapú a tanulás-tanítás folyamat, még akkor is, ha netán használunk digitális kütyüket az órán.
Nyelvtanulóként csupán csak azért folytatotm a skype-os digitális órákat, hogy ne felejtsem el teljesen a nyelvet. Egyébként nem sokat ér.
8. A világ valójában állandóan változik, szóval nem tudom hogy mit is értÜNK a régi életünk alatt. 1990 előtt csak körülményesen lehetett pl. valutát vásárolni, autóra várni kellett, Budapesten kenőpénz kellett a lakás bérléshez / vásárláshoz, de legalább relatíve olcsó volt.
2000 előtt bátran felszálhattál a repülőre úgy, hogy vitted magaddal az ásványvizedet, meg úgy bármilyen folyadékot, azóta már utasbiztosításra sem költesz szívesen, mivel terrorcselekményben megmurdáláskor úgysem fizet.
2010 előtt nem volt ennyire meghatározó a fosbook (ezt kizárólag rossz értelemben értem), nem kellett minden pötsömnyi oldalon Cookie hozzájárulásra kattintgatni, hol volt még a GDPR. cserébe még nem tudtál ennyi mindent online intézni. (számomra 2007-ig nem is nagyon volt online, otthon nem volt net, és milyen jó is volt :) Nem voltak ennyire irreális ingatlanára. (Kösz a Csokot, phaszfejek)
2020-ra, ha nem vagy fosbookon, mindenki sír hogy legyél már, ha nem engedsz, akkor nem létezel. Beégette magát az alapvető kifejezéseinkbe (ráírok, tiltottam visszajelölt, látta de nem írt vissza), ezen az oldalon a kommunikáció gyakorlatilag a fosbookot jelenti. Viszont még mindig egy rakás szarságot nem lehetett online intézni, ami mára már természetessé vált. Imádtam a tavaly márciusi leállást, mikor 1/3 annyi autó volt az utakon, és szerintem még most sincs annyi mint 1 évvel ezelőtt. Tele volt bulizó külföldiekkel/magyarokkal a város, mindenhol a hányást meg az üvegszolánkokat kellett kerülgetni, a bkv-n csak heringként lehetett létezni.
Igazából engem a jelenlegi állapotban csak a maszk zavar, a többit lexarom. Így döntött a kormány, mit hisztizzek miatta, elvégre ez a nép akarata, demokrácia van, vagy mi a szösz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!