Hogy zajlik az érettségire való felkészülés?
Figyelt kérdés
Jövőre érettségizek és lenne pár kérdésem. A tételek témáit előre megkapjuk? Én azt hallottam egy most érettségizőtől, hogy középszinten megadhatják, de emelten nem.2021. márc. 4. 16:33
1/5 anonim válasza:
emelten is megadják, úgy emlékszem február környékén
tehát akik idén emelteznek, már tudniuk kell (ha egyáltalán lesz szóbeli)
2/5 anonim válasza:
Középszinten magyarból és történelemből a tanárod dönti el, mik a tételek. Emelten központilag döntenek, és sokkal általánosabbak, tehát nem tudod konkrétan a tételt.
Példa:
Közép: Kosztolányi: Édes Anna elemzés.
Emelt: Kosztolányi művei a harmincas években.
Ez azért van így, mert emelten sokkal több tételt ki lehet hozni 1-1 tágabb témakörből, ezért is kell átfogóbb tudás.
3/5 anonim válasza:
* azt hozzátenném, hogy valamennyire a középszint is kötött, pl magyarból meg van adva, hány magyar költő/író, hány világirodalmi mű stb kell a tételsorba. Csak ezen belül van mozgástér, nyilván a tananyaghoz igazodva.
4/5 A kérdező kommentje:
Rendben így már értem. Szakmai tantárgyból akarok érettségizni, de így már tudom. Köszi.
2021. márc. 4. 16:56
5/5 anonim válasza:
hivatalosan csak témaköröket adhatnak, mi február végén kaptuk meg őket, de más sulikban pl már év elején kiadják a konkrét tételeket. emelt témaköröket oktatas.hu n közlik februárban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!