Most egy vagy két nyelvvizsga kell mesterképzéses diplomához?
A mesterfokozat megszerzéséhez egy idegen nyelvből államilag elismert, felsőfokú (C1), komplex típusú nyelvvizsga vagy egy, az alapfokozat megszerzéséhez szükséges nyelvtől eltérő további idegen nyelvből államilag elismert, középfokú (B2), komplex típusú nyelvvizsga vagy ezekkel egyenértékű érettségi bizonyítvány vagy oklevél szükséges.
Valóban. Vagy 1 felsőfokú vagy pedig 2 középfokú nyelvvizsga kell.
Nekem mesterhez pl.elég 1 középfokú. Szaktól függő ez is.
És akkor mi lesz az első nyelvvizsgádtól eltérő nyelvvizsga?
Az lényegében nincs.
Ha pl.nekem is elengedték az alap diplomámhoz és mesterképzésre megyek aminek a végén kell 1 nyelvvizsga...akkor nem mondhatom azt hogy nekem nem is kell mert már "volt egy amit elengedtek". Érted? Nekem is ugyanúgy kell az az 1 nyelvvizsga hiába kaptam meg az alap diplomámat. A mester végének a feltétele a nyelvvizsga, ami nincs mert az előzőt "csak úgy megadták". Tehát van, de mégsincs. Nem tudom jobban kifejezni magam, bocsi.
Szerintem kell a 2 nyelvvizsga ilyen esetben is, de aki jobban tudja légyszi javítson ki.
Esetleg meg kellene kérdezned a sulit ahol tanulsz hogy mit kérnek és így rád hogy vonatkozik.
Majd ha megtudod írd meg mi lett.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!