Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Most egy vagy két nyelvvizsga...

Most egy vagy két nyelvvizsga kell mesterképzéses diplomához?

Figyelt kérdés
A mesterképzéses diplomához elvileg két középfokú nyelvvizsga kellene. De én tavaly nyelvvizsga nélkül is megkaptam az alapdiplomamat. Akkor most nekem csak egy nyelvvizsga kell majd Ma-hoz ha úgy nézzük.

2021. márc. 2. 12:59
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Attól, hogy nyelvvizsga nélkül kaptad meg az alapdiplomádat, a mester kimeneti követelményei nem változtak, kettő kell.
2021. márc. 2. 13:02
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha azt írják, hogy 2 nyelvvizsga kell hozzá, akkor annyi kell, az nem számít, hogy az alapdiplomádat megkaptad nyelvvizsga nélkül is.
2021. márc. 2. 13:04
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
A nyelvvizsga nélküli diploma csak a tavalyi időszakra vonatkozott. Tehát 2 nyelvvizsga kell neked.
2021. márc. 2. 13:16
 4/9 anonim ***** válasza:
Bocsi kérdező, melyik mesterhez kell 2 nyelvvizsga?
2021. márc. 2. 22:45
 5/9 A kérdező kommentje:
Történelem hez.
2021. márc. 3. 08:09
 6/9 anonim ***** válasza:
77%

A mesterfokozat megszerzéséhez egy idegen nyelvből államilag elismert, felsőfokú (C1), komplex típusú nyelvvizsga vagy egy, az alapfokozat megszerzéséhez szükséges nyelvtől eltérő további idegen nyelvből államilag elismert, középfokú (B2), komplex típusú nyelvvizsga vagy ezekkel egyenértékű érettségi bizonyítvány vagy oklevél szükséges.

Valóban. Vagy 1 felsőfokú vagy pedig 2 középfokú nyelvvizsga kell.

Nekem mesterhez pl.elég 1 középfokú. Szaktól függő ez is.

2021. márc. 3. 09:42
 7/9 A kérdező kommentje:
Nekem az alapfokhoz elengedték a nyelvvizsga akkor nekem csak 1 kell a mesterdiplomahoz.
2021. márc. 3. 10:00
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

És akkor mi lesz az első nyelvvizsgádtól eltérő nyelvvizsga?

Az lényegében nincs.

Ha pl.nekem is elengedték az alap diplomámhoz és mesterképzésre megyek aminek a végén kell 1 nyelvvizsga...akkor nem mondhatom azt hogy nekem nem is kell mert már "volt egy amit elengedtek". Érted? Nekem is ugyanúgy kell az az 1 nyelvvizsga hiába kaptam meg az alap diplomámat. A mester végének a feltétele a nyelvvizsga, ami nincs mert az előzőt "csak úgy megadták". Tehát van, de mégsincs. Nem tudom jobban kifejezni magam, bocsi.

Szerintem kell a 2 nyelvvizsga ilyen esetben is, de aki jobban tudja légyszi javítson ki.

Esetleg meg kellene kérdezned a sulit ahol tanulsz hogy mit kérnek és így rád hogy vonatkozik.

Majd ha megtudod írd meg mi lett.

2021. márc. 3. 10:08
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Nincs igazad kérdező. A mesterszakon való végzéshez két nyelvvizsga szükséges. Az alaphoz egy kell, azt akkor eltörölték, de attól még a mester követelményei nem változtak meg! Ha úgy nézzük, az két külön dolog.
2021. márc. 4. 08:14

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!