Miért a gimnazistákat tartják (csak) otthon?
A bölcsisek/óvodások, akik a szájukba veszik a kezüket és nem hordanak maszkot miért mehetnek, ha azok, akiknek ha mondod, hogy maszkban legyenek és higéniai előírásokat is betartják nem mehetnek? A gimnazistáknak sokkal több és keményebb az anyag, nagyobb a tét az érettségi miatt és sokkal nehezebb online.
Nektek mi erről a véleményetek?
Mi, egyetemisták pedig egy éve itthon vagyunk (pár őszi gyakorlat kivételével) pedig nem ártana megtanulni a laboreszközök használatát sem. Így egyszer majd "fényesen tündöklő tudás" fog a diploma papír mögött megbújni :D
Fontos az érettségi is persze, de nem csak titeket szívatnak azért ezzel.
Egyébként úgy gondolom, a középszintű érettségi nem túl bonyolult, tudni kell használni a függvénytáblát, történelmi atlaszt, rengeteg feladatnál segítenek. Esszéknél pedig segíthet ha tanulgatod előre a szóbeli tételeket. Meg egyébként nagyon sok jó oktató videó fent van amik talán hasznosabbak néhány tanár óráinál... Persze pl. reálos emelt érettségikre nagyon nehéz lehet egyedül készülni. Én örülnék neki ha csak egy kicsit is még visszamehetnétek legalább a legfontosabb dolgokat átbeszélni.
Én értem, hogy nem nehéz az érettségi, illetve (bár véletlen kihagytam), de szerintem az egyetemiatákat sem kellene otthon tartani. Ha ahogy mondták a gimnazisták tudnak magukra vigyázni, akkor ugyan úgy tudnánk magukra vigyázni az iskolában is.
A tizenéves az a korosztály akinek a legfontosabb az, hogy kimozdulhassanak és találkozhassanak a barátaikkal, míg egy alsósnak még ez sokkal kevésbé fontos és elvan a családjával is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!