Mit kell tudni egy egyetemi/főiskolai kollégiumról?
Leginkább az érdekelne, mennyire kötöttek? Lehet például oda számítógépet/laptopot vinni és internetezni, vagy, mint a középiskoláknál, van egy gépterem, egy időlimit, azt cső?
Az is érdekelne, mennyire szigorú? 22 órakor lámpaoltás, takarodó és jár a felügyelő tanár, vagy abszolút úgy élek, ahogy akarok?
Számítógép, laptop mára kötelező dolog, ha főiskolás, egyetemista valaki, így aztán mindenki szabadon beviheti magával (különben tárgyfelvételt, ügyet intézni sem tudna nélküle) - szokott lenni gépterem, de jó helyen minden szobában van internetelérés (vezetékes vagy wifi).
Lámpaoltás, miegyéb nincs - ilyen helyen mindenki 18 év feletti felnőtt ember: 24 órás portaszolgálat van.
kötöttség nagyon minimális
szgép 99%nak van benn,net van minden szobában (bár nálunk netmegvonás volt mikor nemkicsit lett szétverve az épület szilveszterkor:D)
gépterem inkább az egyetem épületében van,meg könyvtárban,korlátlan használattl (nálunk éjjel is használható az egyetemi)
lámpaoltás nincs,maximum ha a szobatársaid ráderőszakolják,felügyelő tanár sincs,csak portás,ő a látogatókat (nem kolisokat) kitessékeli éjfélkor (nálunk 1-2 sör fejében nem tesz ilyet:D)
ugy élsz ahogy akarsz...
melyik koli?
ott nincs szabály. csak buliiiiiii!! :-)
én pl 24 évesen voltam gólya, idősebben mint a kolitanár, elég vicces is lett volna ha bármit meg akart volna szabni.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! :) Most megnyugodtam. Még nem tudom, melyik kolesz, az egyetem/fősuli is kérdőjeles. Még van egy évem eldönteni, de nem igazán szimpatizálok a kollégiumokkal, ezért eljátszottam az albérlet gondolatával, csak az meg nagyon drága manapság. De ha tényleg ilyen laza a koli, akkor lehet, hogy rászánom magam :)
Köszi még egyszer mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!