Mi a véleményetek a debreceni református kollégiumról és a gimnáziumáról?
esetleg aki oda járt tapasztalatok? milyen a kollégium ( főleg a lányinternátus)? a gimiben a tanárok milyenek? a diákok "normálisak"?
lány vagyok és majd oda szeretnék jelentkezni.
Szia!
Én oda jártam.
Nos hát a refi az külön fogalom. A koli más "világi" kolikhoz képest szigorú, kötelező szilencium van minden nap, nincs minden hétvégén hazautazás, bentmaradós hétvégéken szombaton áhítat, vasárnap istentisztelet.
A tanárok olyanok mint máshol: vannak jófejek de azért vannak szemetek is. Van vallásóra meg egyházi ének amire ugyanúgy jegyet kapsz, mint más tárgyakra. A legtöbb tanárnál sokat kell teljesíteni, de mivel rá vagy kötelezve a délutáni tanulásra a koliban, ezért megoldható.
Sokaknak az az előítélete a sulival kapcsolatban, hogy oda csak apácák meg szentfazekak járnak, de oda is ugyanolyan emberek járnak, mint más sulikba, és egyáltalán nem lesz mindenkiből lelkész.
Összességében véve sokszor lázongtunk magunkban a sokszor értelmetlennek tűnő szigor ellen és sokszor nehéz volt elviselni a sok szabályt, főleg a koliban, de nagyon jó volt a társaság, és a kolis élet sok mindenkinek jót tesz.
Illetve pozitívumként megjegyezném még, hogy mivel a suliban vannak elvárások, én gyakorlatilag nulla tanulással minden tárgyból, amiből érettségiztem 75% fölötti eredményt értem és volt benne emelt szint is. (pedig nem voltam ötös tanuló).
Én már 3 éve végeztem és ennyi idő távlatából azt mondom, hogy nagyon sokat kaptam a refitől.
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__magyar..
Lehet hogy jól viseled a szigort, de majd amikor a debreeceni barátnőid nagy társaságba verődve jól érzik magukat, neked meg ott kell kuksolni a felmosóvödör mellett, akkor majd rájössz, hogy egy nagy rakás szar az egész.
MAJOM, csak te lehetsz, mivel ilyen idióta vagy ennyiii..
Ja és te akarod egyedül a Refit lejáratni.
Mert nem feleltél meg az elvárásnak, stb.. ENNYI !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!