Melyik iskola legyen Miskolcon? Fráter vagy Kossuth?
Lehet, hogy most ez nagyon meghatározó és fontos dolognak tűnik, de hidd el, a jövődre nézve abszolút semmi hatással nem lesz, ha egy "gyengébb" gimnáziumba mész.
Szakmát egyik sem ad, utána úgyis tovább kell menned valamerre. Azt meg a kutya sem fogja nézni, hol írtad meg az érettségit, a százalék lesz a lényeg. Én anno lusta voltam, szakközépiskolában hármas-négyes tanuló, hiába voltam jó eszű, nem érdekelt annyira a tanulás. Az érettségit viszont minden tárgyból 5-ösre írtam meg. Azóta két diplomám van.
Szóval szerintem tök mindegy hová mész ilyen szempontból.
#1 köszi! Bár azért nem mindegy, hol töltöm az elkövetkezendő 4 évet. Azért hajlok inkább még mindig a Fráter felé, mert ott azért tudnék is tanulni. Ami számomra fontos. Én nem csak jól leakarom tudni az érettségit, hanem azért nagy elvárásaim vannak a gimnáziumot nézve, mind tanulmányi, mind élmény gazdagodási célból. És bárhogy legyen, a Fráter tudná biztosítani az elsőt. De persze azt sem akarom figyelmen kívül hagyni, hogy az írás szak sokat segítene.
Annyi van, hogy sokan még a Frátert is gyengének találják az én szintemhez képest és én nem akarom lerontani ezt a szintet.
Aki tanulni akar, az a Kossuthban is tud tanulni. 😄 Az élmények szempontjából 100%-ig egyet értek veled, nem mindegy, hol töltöd a következő 4 évedet. Viszont gyakorlatilag mindenhol kb. ugyanazt tanítják, és hidd el, az életben nem fogod hasznát venni a középiskolában tanultak 95%-át. Ha a Fráterhez húzol, és csak az írás szak miatt tetszik a Kossuth, akkor én a helyedben a Fráterbe mennék.
Gondolom akarsz majd egyetemre menni, úgysem 14 évesen dönti el az ember, hogy márpedig én újságíró leszek - legalábbis ritka az ilyen. 4 év múlva lehet, nem is fog már érdekelni annyira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!