Hány alapdiplomátok van?
1 alap, 1 mester, 1 szakirányú, mérnök vagyok.
Tehát egy alap diplomám van.
7
Itthon PhD-n első két évben 140-et kapsz, második két évben 180-at, tehát, ha nincs családi támogatás, akkor tudományos pálya sincs. Ez Magyarország.
Utánanéztem. Régebben volt olyan szabályozás, ami tiltotta, azonban mára ezt eltörölték. Az viszont előfordulhat, hogy egyes doktori iskolák szabályzatban tiltják mellette a főállású munkát.
Egyébként van ismerősöm, aki főállásban dolgozik mellette, illetve van olyan is, aki a PhD mellett összesen heti 50-60 órát dolgozik több munkahelyen, bár neki se családja, se kutyája.
Feltételezem, hogy erősen függ, milyen területen PhD-zik az ember. A gazdálkodástudományok esetében az megy ritkaságszámba, hogy valaki ne dolgozzon mellette.
Jó ezt tudni, köszi :)
És hogy azért a kérdésre is válaszoljak egy alapdiplomám van. Egyelőre nem tudom lesz-e még, el tudom képzelni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!