Változott valami a teljesítményalapú átsorolás rendjében vagy csak tévedésből az egyetem (SZTE) a régi megfogalmazást tette fel a Neptun oldalára? Bővebben lent.
Eredetileg az adott kreditszámot VAGY az adott átlagot kellett elérni, később a krediteket ÉS az átlagot együttesen kellett teljesíteni. Tehát a megszövegezésben a VAGY szót ÉS-sel helyettesítették, ami elég nagy változás ebben az esetben.
Most ezt olvasom:"A 2016/2017-es tanévben vagy azt követően tanulmányát megkezdő állami (rész)ösztöndíjas hallgatót
önköltséges képzésre kell átsorolni, ha az utolsó két olyan félév átlagában, amelyben hallgatói jogviszonya nem
szünetelt, nem szerzett legalább tizennyolc kreditet [azaz a két félévre együtt 36-ot] VAGY nem érte el a kormány
rendeletében meghatározott súlyozott tanulmányi átlagot." (Nagybetűs kiemelés tőlem.) Most akkor visszatértek a régi szabályozáshoz (amit nem tartok valószínűnek, mert 2 évvel ezelőtt még hangsúlyozták is, hogy mostantól mindkét feltételnek teljesülnie kell) vagy valaki egyszerűen a régi sablont illesztette be figyelmetlenségből? Gondolom, ez országosan szabályozott, így más egyetemeken tanuló hallgatók információit is megköszönném.
Hol láttad ezt?
Bemásolom, amit én kaptam (mindenki megkapja, aki államin van, minden tavasszal)
"2. Ha a 2016/2017. tanév első félévében vagy azután kezdte meg a tanulmányait (ekkor vagy ezt követően induló képzésre iratkozott be), úgy két feltételnek együttesen kell megfelelnie ahhoz, hogy ne sorolják át önköltségessé: az utolsó két bejelentkezett félévében legalább 36 kreditet teljesítenie ÉS el kell érnie a kormányrendeletben meghatározott, az utolsó két aktív félévére vonatkozó halmozott (összesített) súlyozott tanulmányi átlagot."
Abban a mondatban tagadás, és "vagy akár" vagy van, nem a "vagy ez vagy az" vagy. Kétféle vagy szavunk van.
Akkor kerülsz át, ha nem teljesíted azt, vagy akár ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!