Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Az érettségire való jelentkezé...

Az érettségire való jelentkezés feltétele az osztályozó vizsga megléte?

Figyelt kérdés
Tehát ha május-júniusban érettségizek egy tantárgyból, amiből addig osztályozót kell tennem, de azt csak áprilisban teszem le, attól ugyanúgy jelentkezhetek, ugye?

2021. febr. 7. 10:27
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Másrészt nem akarok előbb érettségizni, 11-es vagyok, jövőre mennék.
2021. febr. 7. 16:05
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Ácsi! Ha e elejétől végéig ugyanabba a szakgimnáziumba jártál, és a te osztályodnak csak kilencedikben volt előírva a tantervben biológia, és te abból szereztél év végi osztályzatod, akkor neked NEM KELL osztályozóvizsgát tenned!

Nem is lenne miből, hiszen a helyi tantervben nem szerepel még egy évi anyag, osztályozni pedig csak a helyi tanterv szerinti követelményekre lehet.

Tudom, hogy itt a GYIK-on makacsul tartja magát a babona, hogy két évig kell tanulni egy tárgyat, de ilyen jogszabály utoljára 2004-ben volt hatályban, a kétszintű rendszer bevezetése előtt. Annyit kell tanulni, amennyit neked előírtak. Tehát készülj az érettségire.

Itt a forrás: [link]

100/1997. (VI. 13.) Korm. rendelet

az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának kiadásáról

"12. § (1) Érettségi vizsga a tanulói jogviszony keretében, az érettségi bizonyítvány megszerzése előtt abból a vizsgatárgyból tehető, amelynek a helyi tantervben a jelentkező számára az adott tantárgyra vonatkozóan meghatározott követelményeit az érettségi vizsgára jelentkező teljesítette, tudását osztályzattal értékelték, és ezt bizonyítvánnyal igazolni tudja."

Félreértések elkerülésére: "az érettségi bizonyítvány megszerzése előtt" itt nemcsak előrehozottat jelent, hanem rendes érettségit is, mert előbb vizsgázol, aztán kapsz bizonyítványt.

2021. febr. 8. 06:26
 13/14 A kérdező kommentje:
Erről nem hallottam, de köszönöm!
2021. febr. 8. 19:21
 14/14 anonim ***** válasza:

Így van, ahogy a 12-es írta.

Én is ezért kérdeztem,hogy mi az hogy nem tanultad, közben kiderült, hogy egy évig csak tanultad...

2021. febr. 8. 19:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!