Jár valami következménnyel, ha csak azután iratkozom ki, hogy elutalták a Diákhitel 1-et?
Miért akarsz kiiratkozni?
Azt vedd figyelembe, hogy mivel a suli a dh központnak a félévedet aktívnak igazolja, így ha fizetős képzésre jársz, akkor a féléves tandíjat ki kell fizetni, ha pedig állami ösztöndíjas vagy, akkor is egész félévnek számít visszafizetés szempontjából!
#1, a munkát nem tudom már összeegyeztetni az egyetemmel, úgyhogy választanom kellett a kettő közül. Igen, arra számítanék, hogy akkor egész félévnek számít, és állami ösztöndíjas vagyok, de az Oktatási Hivatal azt mondta, hogy 2020-tól már nincs visszafizetés, csak munkavállalási kötelezettség, amit két éven belül kell elkezdeni "büntetésként". Ami olyan szempontból nem gond, hogy amúgy is dolgoznék.
#2, köszönöm szépen, ezt nagyon jó tudni! Azt tudod esetleg, hogy mit akart tőle a NAV? Megbüntették?
Mert akkor nem kapja meg a diákhitelt.
A nav pedig az tb fizetés miatt küld levelet. A jogviszony megszűnése után még 45 napig vagy eü szolgáltatásra jogosult, utána fizetni kell. Emiatt küld levelet a nav. Nyilván, ha dolgozol, akkor emiatt nem fog.
#4, Igen, ahogy #5 írja. Abban se vagyok biztos, hogy később visszatudok vagy akarok-e már menni.
#5, köszönöm szépen a hasznos infót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!