Nem lenne jobb, ha az érettségi, illetve a különböző egyéb vizsgák online lennének?
Én már leérettségiztem, csak tettem, hogy javaslatot. De ha nem tetszik nektek, nem az én hibám.
Tehetsz javaslatot de ettől az érettségi meg lesz tartva.
Ha meg leérettségiztél már akkor nagyon unatkozhatsz ha ilyeneket kérdezel itt..
Ott tudnak online vizsgázni, bezzeg az érettségit meg nem akarják.
Annyiból érint, hogy 14-es vagyok, és szívesen megírnám online a vizsgámat. Nekem az online oktatás csak adott, hatalmas vívmánynak tartom.
A kérdés felvetése ilyen formában ökörsèg, viszont maga az online érettségi nem lenne egy ördögtől való. Ha akarnák simán meg tudnák oldani, mint egy egyetemi vizsgát (annak érdekes nagyobb a tétje, mert itt már a valós szakmádat tanulod, ami ér is valamit, mégse rinyálnak, hogy online így meg úgy puska). Egyetemen is meg van oldva úgy, hogy esélyed sincs puskázni. Szerintem ezt 2 módszerrel is lehetn3 kivitelezni:
1) vagy online írásbeli tesztfeladatsorokkal, ahol kamerát is kellene kapcsolni, és így látnák, hogy nem puskázol. Mindenki országosan ugyanazt a feladatsort kapná nyilván, csak ezek le lennének bontva iskolai szintekre, hogy ne egyszerre egy országos rendszer terhelődjön le 80 ezer diákkal. Osztályonként konferenciaszoftveren közben be kell jelentkezni, hogy kamerán keresztül lássanak, amíg írod a feladatsort, és úgy kell összeállítani és olyat, hogy közben se Google se semmit ne tudj használni, mert nem arra épül. Egyetemi vizsgán is meg lehet oldani ezt a részét. Aztán a végén a feladataorok mind bemennek a központi rendszerbe. Akinek meg hátrányos helyzet miatt nem opció, az előre jelezhetné az iskolának, és ő biztosíthatná az informatikai hátteret addig az időszakra, ez nem érint annyi diákot, hogy ne tudná teljesíteni.
2) opció, ez sokkal egyszerűbben kivitelezhető. Szimplán online szóbeli vizsga kamerán keresztül ahol 2 tételt kell elmondanod, mivel nincs írásbeli ebben az esetben. Persze ezt is központi tételsor alapján, és iskolánként lenne szervezve a vizsga, minden konferenciabeszélgetésben lenne egy vizsgaboztos, aki ügyelne arra, hogy ne legyen csalás, szubjektív pontozás stb. Mateknál lenne egyedül necces ez az opció, ott azt lehetne, hogy mondjuk ott kapnának 5 feladatot pl, aztán képernyőmegosztás mellett mindenkinek meg kellene oldania a helyszínen, és definíciókat tudni párat elmondani stb. Itt nyilván át kell gondolni, sok opció felmerülhet még, de szerintem az online szóbeli az összes többinél gond nélkül teljesíthető lenne.
#15: Én max szóbelin tudnám elképzelni. Nekem ma volt online államvizsgám, bekapcsolt kamerával, felkészülési idő nélkül, ötfős bizottsággal szemben.
Egy írásbelinél nem hiszem, hogy ki tudnák küszöbölni a csalást. És itt a tét a továbbtanulás, több százezres-milliós tandíjjal.
#18: Akkor mi alapján lehetne kiválasztani, hogy ki kapja meg az állami ösztöndíjas helyeket?
Régen felvételi volt, az se volt jó, annak kiváltására találták ki az emelt érettségit.
Mindenkit nem lehet felvenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!