Rajz szakos gimnáziumok vagy művészeti szakközépek Budapesten és környékén, amik átvesznek diákokat?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Az elmúlt pár hónapban, így az online oktatás alatt nagyon elharapódzott a helyzet az osztályfőnökömmel, tarthatatlan lett a helyzet, hogy minden általa tanított tantárgyból halomszám kapom az egyest, mert egy feladatomat sem lehet elfogadni (hol fél perces késések, hol apró hibák miatt, hol azért) és már elég nyilvánvaló, hogy kifejezetten velem van a probléma, nem illek bele a mindent beseggelő, a tanár kedvében járó osztályba és ez nagyon nagy hatással van rám tanulmányilag, lelkileg. Sajnos már 11-es vagyok, így elég korlátozottak a lehetőségeim, főleg ilyen téren, hogy olyan iskolát találjak, akik nem rettennek vissza alig-alig négyes átlagomtól és hajlandók figyelembe venni, hogy csak a reál tantárgyaim (fizika, matek) és az osztályfőnököm által tanított tárgyak húznak le. Egész végig úgy készülök kilencedik óta, hogy majd művészeti egyetemen szeretnék tanulni, tehát napi szinten rajzolok. Nyilván nem egy Kisképző szintű iskolára pályázom, nem kell feltétlenül a legjobb, legelismertebb iskolának lennie, viszont szeretném végre azt tanulni, amit szeretek és nem kilógni egy átlagos tantervű osztályban, mert én vagyok a "rajzos gyerek". Az se baj, ha nem éppen Budapest szívében van, hanem mondjuk Gödöllőn, most már tényleg nagyon eltökélt vagyok, hogy ne kelljen itt maradnom. Esetleg ismer-e valaki hasonló szakiskolát vagy gimnáziumot, ahol át tudnának venni 11 évfolyamra? Meg lehet-e oldani a szaktárgyakat, hogy vizsgát teszek belőlük?2021. jan. 28. 18:54
1/2 anonim válasza:
Sajnos elég kevés az esélye, szinte nulla ha eddig nem művészeti szakon voltál, hogy egy olyanba átvegyenek. Tapasztalat. Max ha elölről kezded az egészet,azaz kilencedikes leszel. Próbálj egy olyan sulit keresni ami egyezik a szakoddal amin most vagy, oda már azért van esélyed.
2/2 anonim válasza:
Te nem tanultad azokat a tantárgyakat, amiket ők a szakgimnáziumban, szóval szerintem válassz egy olyan szakos sulit, amiben most vagy, és van rajzszakkör.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!