Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi az oka ,hogy az elmúlt 15...

Mi az oka ,hogy az elmúlt 15 évben csökkent a felsőoktatásba jelentkezők száma?

Figyelt kérdés

2021. jan. 26. 12:04
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
48%

"Ahol jut pénz a gyerek taníttatására, ott vmikor vki vmit nagyon jól csinált.

Ja persze, mert anno szétlopta az agyát meg annak az apja meg az anyja is, s így sorolhatnám. Inkább a másik oldal legyek, és tudom hogy a szüleim normálisan megdolgoztak mindenükért. Könnyű azzal villogni ha a szülő már anno letett valamit az asztalra. Az olyan gyerek nem -1-ről indul az életben, hanem 5-ről. Meglátnám én az ilyen gyereket, hogy háttér nélkül mire vinné magától. Úgyhogy ezt hagyjuk is inkább.

"Mindenki, aki el lett kergetve otthonról dolgozni, miközben annyira vágyott volna a tanulásra, az reklamáljon a szüleinél, hogy miért nem voltak ügyesebbek és ne arra irigykedjen, akinek “csak” annyi dolga van"

Köszi, de én örülök annak hogy anno el lettem "kergetve" dolgozni, mert levelezőn ettől függetlenül tanultam (+ most csinálom a mesterdiplomámat), ráadásul megbecsülöm amim van mert azt tudom hogy az én kezem által van és tudom is értékelni. Nem úgy mint akinek apuci, anyuci a segge alá rakott mindent. Tisztelt a kivételnek, mert vannak olyanok is akik értékelik és van arra eszük hogy ne herdálják el amit kapnak.

Pontosan azért tanulok még most is, család, 2 gyerek mellett, hogy nekik is majd "csak tanulniuk" kelljen és semmi másra ne legyen gondjuk. Ha már az én szüleim nem milliomosok mert anno valamit nagyon nem jól csináltak. :D :)))

2021. jan. 26. 18:55
 12/14 A kérdező kommentje:
Felénk ha van jó szakmád már nettó 150 ezret meg tudsz keresni Békés megyében. Abból miért ne jutna gyerek taníttatásra?
2021. jan. 26. 20:47
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Felénk ennyit egy gyári munkás is megkap. Persze a jó szakma az mindig jól jön.
2021. jan. 26. 21:05
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Egy nagy előnye azért van a diplomának a szakmunkával szemben... Mégpedig, hogy egy mérnöki, pénzügyi, jogi stb. diplomát igénylő állást öregen, rossz egészségügyi állapotban is betölthetsz. Fiatalon sokan nem gondolnak erre.

Sajnos nekem fiatalon sem adatott meg teljes mértékben az egészség, ezért (is) lettem mérnök, és nem szakmunkás. Mert a legtöbb szakmunkáról kidobnának az egészségügyi alkalmatlanságom miatt.

2021. jan. 28. 07:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!