Mennyire nehéz elvégezni a gépészmérnökit?
Figyelt kérdés
Gépészként végzek és az átlagom az ötöst karcolja alulról. Érdekel a szak, jól megy a mechanika, műszaki rajz, és az esztergán meg a marónál is megállom a helyem. Mennyire lehet nehéz így?2021. jan. 24. 19:28
1/2 anonim válasza:
Nem egy pályán fociznak, irreleváns, hogy mit tudsz most az első két hónap anyagából, meg hogy mennyire vagy el a gyakorlatban. Lesz, hogy segít, lesz, hogy nehezíti a dolgod, de leginkább fel se merül, hogy be tudnál ugrani Sanyi helyett, mialatt téged senki nem helyettesít. Remélem érted, mire gondolok. Önmagában vizsgáld a szakot, mert az, hogy semmit se tudsz, jobb közelítés a helyzetre, mint az előképzettségbe kapaszkodni akarás. Élből az önállóság és a hatékony tanulás lesz a legfontosabb kompetencia, mert középszinten semmit meg se villantottak neked abból, ami ott vár. Ha tudod évekig hozni kitartóan és következetesen a maximumodat, akkor megérheti ennyi időt szánni rá.
2/2 anonim válasza:
Én gépész középiskolába jártam, és emelt szintű érettségit csináltam meg 5osre gépészeti ismeretekből. Mondjuk ehhez sokat kellett tanulni, sok tárgyból. Ez nagy előny volt egyetemen első és második félévben is, és igazából egész végig, elég jól végigvittem az egészet (BME) Nyilván nehezebb mint a kozepsulis anyag, de könnyebben tanultam, mert már volt fogalmam a dolgoktól, tudtam asszocialni, kötni valamihez. Szóval ha okos vagy nem lesz gond, nem annyira vészes a szak mint amennyire sokan állítják. 24f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!