Online vagy rendes oktatást választanátok? Miért ?
Amúgy, jó ezeket olvasni, hogy kinek milyen problémája van, de nekem sokszor furcsa. Nincs motivációm tanulni, az szerintem nem attól függ, hogy ott vagy-e vagy sem. Nem kell szorongani, hogy holnap felelsz az biztos, de ennyi, aki pedig azért nem tanul mert kinézheti a könyvből/füzetből az a tudás csak annyira fontos.
Akinek hiányzik az ismerőssel való találkozás, az nem értem, hogy nem tud real life találkát szervezni? Vagy akár online kitalálni valamit? Mondjuk azért ez nem az őskör, hogy nincs Discord, Team speak, Skype stb stb ahol lehetne dumálni, ha minden kötél szakad.
Akinek pedig a napi rutinból hiányzik, hogy felöltözködik megy ide oda, az elmehetne reggelente a boltba felöltözködve és már lenne egy keret adva a napjának.
Ezekkel nem lefitymálom a problémát, de ezeket ki lehetne próbálni már most akár. Senki nem kényszerít senkit száműzetésre, vagy mackós évet tartani. Farmerben/ingben is el lehet otthon tanulni/dolgozni.
"Amúgy ez tényleg érdekes, mindenki úgy sír, mintha kötelezően be lenne zárva és utcára se mehet."
Lassan ott tartunk hogy már azt is megtiltják... Amúgy 8 óra után hacsak nem dolgozol, az utcára se mehetsz ki. Minden így kezdődik,csak egy kis korlátozás, csak egy hónapig ... Aztán már minden vendéglátót bezártak, edzőtermeket stb. És az egész lassan 1 éve megy.
Vendéglátók nem zártak be csak nem lehet beülni, fogyasztani még mindig lehet és elvitelre annyit rendelsz amennyit nem szégyellsz. Edzőtermek pedig valamikor a járvány alatt nyitva lehettek, hogy most is nyitva lehetnek-e azt nem tudom.
Amúgy aki 8 előtt nem tud összefutni ismerőssel az majd pont 8 után tudna?
Szombaton akinek hiánya van átpattan ismerőshöz és reggel akár 8 tól este 8 ig ott lehet, sőt ott is aludhat. Ha pedig ez nem akkor elmehet túrázni is akár, sőt kikér a városban egy meleg kávét/teát stb aztán elbeszélgetnek a levegőn.
Én is simán összefutottam így ismerőssel több órára, úgy hogy sehova nem tudtunk beülni, és ez csak kis akarás kérdése nem több.
#33 na ezek már nagyon beteges összeesküvés elméletek. Mintha ez csak nálunk lenne egyedül úgy csinál mindenki. Németországban már az is meg van szabva, hogy milyen maszkot fogadnak el.
Egyik kormánynak sem érdeke, hogy tartósan direkt megvonja a szabadságodat, mert annak hosszútávon lázadás a vége, szóval feleslegesek az összeesküvések, hogy "ezzel célja van a kormánynak, meg tesztelik az emberiséget".
Az emberiséget nem kell tesztelni, mindenki tudja már, hogy a tömegek hogy reagálnak bizonyos eseményekre, kiszámíthatóak szinte teljesen.
33-mas! Egy éve? Alig néhány hónapja. A tavaszi és a téli korlátozásokat egybe számolva a legnagyobb jóindulattal sem jön ki még fél év sem. Igen, 8 óra után nem lehet kimenni. Mert mi van, ami csak 8 után érhető el? Aki akar találkozni a barátaival, az találkozik velük. Edzőterem? Igen, én is rendszeresen jártam, most heti 3 edzésem van online. Ez megint az, hogy aki meg akarja oldani, az megtudja. Igen, hiányzik már egy jó kis éttermezés, mozizás, de azért ne tegyünk úgy, mintha itt súlyosan depressziós állapotot idéző körülmények lennének. Basszus nem háború van, nem attól kell tartani, hogy kimész az utcára és elrabolnak, hogy vhol golyófogó legyél, nem köveznek halálra, mert nőként ránézel egy másik férfira, nem kell váratlanul az óvóhelyre menekülni, mert bombázni készülnek minket. Mert ez a világ körülöttünk.
Aki meg azt írja, hogy így nem tud rendszert adni az életének, meg keretet adni a napjának, az gondolom nem egyetemista, de legalábbis biztosan nem olyan szakra jár, ahol a vizsgaidőszak picit többről szól néhány beadandónál. Amikor 7 hétig reggeltől estig tanulnod kell, akkor mégis mit csinálsz, hogy oldod meg? Mibe telik reggel felkelni, boltba menni, reggelit csinálni, menetrendszerűen tanulni, este kötelezően mozogni valamit (mert azt is lehet)? Én úgy érzem, ezek mind csak kifogások. Amikor meg kötelezően be kell járni, akkor meg az a baj, hogy minek ott lenni ennyi bullshit órán, már azzal hasznosabban telne az idő, ha otthon aludnánk, meg rohanni kell a busz/villamos után, korán kell kelni, későn kell hazaérni, találkozni kell olyan emberekkel is, akikkel amúgy nem nagyon akarnánk és lehetne sorolni. Nem azt mondom, hogy nincsenek hátrányai ennek az online oktatásnak, mert nyilván ahol nincsenek meg a technikai feltételek, ott marha kényelmetlen. De akinek mindene a rendelkezésre áll és még a tanárok is képesek kezelni az új helyzetet, ott azért nem látom olyan tragikusnak a helyzetet, hogy ezen ennyit kelljen panaszkodni. Mindannyian ugyanabban a helyzetben vagyunk, nem szeretem, mikor ugyanazt a szituációt valaki még annál is ilyenebben, meg olyanabban éli meg.
Jelenléti.
Utálom az online oktatást, napi 7-8 órát a gép felett ücsörögni... A szemem ki folyik tőle.
Mivel nekünk minden óra megvan tartva (tesi, ének, földrajz, történelem nem) így szerintem ez nem feltétlenül egészséges. Sokkal több tananyagot kapunk mint normálban.
Eddig 4. fordult elő, hogy egyest kaptam egy dogára, mert úgy kellett szólni a tanárnak, hogy én azt leadtam. Ő pedig "ja tényleg bocsánat".
Osztálykozosseg szempontjából sem egészséges.
Digitális oktatásban az jó nekem, hogy rá érek később lefeküdni, és felkelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!