Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szerintetek is nevetséges...

Szerintetek is nevetséges volt a tanár helyzete ebben a szituációban?

Figyelt kérdés

Imént történt egy precedens, amikoris a bukásra álló diákok írhattak egy ilyen "javító" dolgozatot.

Én ugyan nem állok bukásra, de szerettem volna írni. Meet-ben vagyunk, minden jó. Nem tudtam beszélni, de írni igen, úgyhogy oda is írtam, megírhatom-e én is.

Majd egyik osztálytársam mondta szóban is a tanárnak, hogy én is szeretnék írni, aztán kezdődött a "feketeleves"...

A tanár elkezdett hepciáskodni, hogy "Ne raboljuk egymás idejét azzal, hogy plusz dolgozatot javítsak, amikor az átlagodon most annyit nem javít, hogy jobb jegyed legyen". Mondom való igaz, viszont a jövőre nézve az az egy jegy is segíthet feljebb lökni az átlagom a jobb jegyre, nemde?

Aztán hiába írtam neki ott chaten, el sem olvasta, de kickelni tudott. Visszalépek, szólítgat, írok, nem olvas. Majd mondja, hogy akkor nincs több meet, mert nem szólaltam (vagy szólaltunk, mindegy) meg, és lelépett az óra közepén.

A dolgozatot persze nem írhattam meg.

Szóval akkor az én k**vaanyámat, amiért írni mertem, nem beszélni, és törekedni szerettem volna a jobb jegyre, mégha most egyből nem is kerekíthető az átlagom vele?

Szép felkészülés az intenzív érettségire szerintem.:)

Mi a Ti véleményetek az esetről?

2021. jan. 20. 12:01
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

#9 Nem rendelkezem mikrofonnal jelenleg a gépemhez, viszont gépen szeretek tanulni, minden anyag ezen van meg. Telefonról meg hiába próbálkozok, be sem enged.

#10 Nem, nem matek volt ez, hanem magyar nyelv.

Igazából a bukásra állók mellett csak én, és egy másik tanuló szerettünk volna írni ilyen okból, de úgy tűnik ez már túl sok "túlóra" lett volna számára.

2021. jan. 20. 12:47
 12/18 anonim ***** válasza:
76%

"Igazából a bukásra állók mellett csak én, és egy másik tanuló szerettünk volna írni ilyen okból, de úgy tűnik ez már túl sok "túlóra" lett volna számára."

Nem a túlóra a lényeg, hanem az elv. Akkor bárki reklamálhat, hogy ő is jobb jegyet akar. Nem véletlenül volt csak a bukásra állóknak.

Ha neked jól sikerült volna és jobb jegyet kapsz, akkor a többiek is kérhették volna.

Na, meg egy jeggyel már jobb jegyet kaptál volna? Mert pl. ha 4,2-re állsz és több jegyed van, akkor egy plusz jó jegytől nem leszel ötös.

2021. jan. 20. 12:50
 13/18 anonim ***** válasza:
87%

"Ha neked jól sikerült volna és jobb jegyet kapsz, akkor a többiek is kérhették volna."

Igen, de a többiek leszarták. Ők is ugyanúgy megkérhették volna a tanárt.

Persze lehet álszenteskedni, hogy mindenki meg akarta volna írni, csak nem mertek szólni a tanárnak, de tudjuk, hogy nem ez a valóság.

Egyébként minden jegy számít, mégha csak 1 tizedet is javít az átlagon, pont azért, mert az év végi jegy a lényeges, és minden javítási lehetőséggel nagyobb esély van a jobb jegyre.

A tanár meg pont azért tanár, hogy tanítson. Egyrészt az ő megítélése is jobb, hogyha a tanított diákjainak minél jobb az összátlaguk, másrészt állandóan sírnak a tanárok, hogy pont az ő tárgyuk nem érdekel senkit, amikor meg érdeklődés lenne, akkor ilyet csinálnak.

Azt viszont el tudom képzelni, hogy azért nem engedte, mert ez egy könnyített dolgozat volt, és ezzel te potya jegyet tudtál volna szerezni, de akkor ezt is el lehetne mondani, hogy "Bocsi, de ez a dolgozat könnyebb, hogy a bukásra állókat ne kelljen megbuktatni", és akkor nincs kavarás, meg a színészkedés, hogy "Ne raboljuk egymás idejét,...".

2021. jan. 20. 13:10
 14/18 A kérdező kommentje:

Így van, a többieket annyira nem érdekelte a dolog.

Engem viszont igen, pont azért, amit a #13-as írt, hogy "Egyébként minden jegy számít, mégha csak 1 tizedet is javít az átlagon, pont azért, mert az év végi jegy a lényeges, és minden javítási lehetőséggel nagyobb esély van a jobb jegyre.".

Össz-vissz 3db jegyem van. Ezek átlaga jelenleg pont 3-as telibe, kereken. Ha most teszem fel ez 5-ös, aztán megint bezsákolok egy 5-öst, akkor olyan ~3,80 körül jövök ki (kiszámoltuk), ami már 4-es itt. És évvégéig még lehet felfele menni.

Ezt szerettem volna elérni a jövőben azzal, hogy "megalapozom" ezzel a dolgozat jeggyel.

Céljaim vannak, amiket elszeretnék érni. De ehhez az kell, hogy minél jobb legyen az érettségim is.

2021. jan. 20. 13:23
 15/18 anonim ***** válasza:

14: akkor nem az utolsó utáni pillanatban kellett volna észbe kapnod, egész eddig tehettél volna érte.

Kereken 3-asra állás esetén meg nem szokás jobb jegyért még feleltetni.

2021. jan. 20. 17:25
 16/18 A kérdező kommentje:

#15 Tehettem volna érte, igen. Talán akkor, ha jelenléti oktatásban megy a tanítás, mert ez így nevetséges.

Alig írat velünk dolgozatot, lásd: 3db jegy félév előtt, aminek az összátlaga adja ki a 3-ast.

Erre való tekintettel most tehetett volna kivételt (de még akár többekkel is, ha lett volna érdeklődés), ahogy erre már láttam precedenst más tanártól.

Azt sem bántam volna, ha később javítja ki az enyémet, és mondjuk már második félévre kerül be, hisz nem a félévem felhúzása lett volna már a cél, de ezt írtam is.

2021. jan. 20. 17:56
 17/18 anonim ***** válasza:
16: kifogások. Sokszor csak a minimum 2 jegyünk volt egy félévben, jelenléti oktatásban.
2021. jan. 20. 18:56
 18/18 A kérdező kommentje:

Nem kifogás volt, de sebaj.

Az a lényeg, hogy mi (az osztály) kaptunk büntetést ezért is.

2021. jan. 20. 20:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!