Koleszosok! Nektek hogy tetszik a kollégium?
Ha társasági ember vagy és szeretsz bulizni, akkor tetszeni fog. Csak sajnos sok koli elég igénytelen. Mi a szobánkat igyekeztünk rendben tartani (4-en voltunk, közülük ketten soha egy ujjal se nyúltak a seprűhöz, én meg egy másik lány takarítottunk, pedig nem egyszer szóvá tettük a többieknek, hogy talán néha ők is összetakaríthatnának maguk után), a folyosó és a fürdőszobák viszont undorítóan néztek ki, szinte minden hétvégén tele volt rókázva az egész vécé (ez a női vécé volt, kíváncsi vagyok, milyen lehetett a férfiaké...). A bútorok pedig pocsékok voltak, örültem, hogy nem szakadt le alattam az ágy.
Főzni nálunk elvileg lehetett volna, de nem szívesen mentünk a konyhába, mert az is undorító volt, nem tudom, hogy lehetnek az emberek annyira igénytelenek, hogy nem takarítják el maguk után a kajamaradékot meg egyebeket. Szóval inkább mikrós kajákat csináltunk, mert mikró volt a szobánkban.
És persze a lopásokkal is vigyázni kell, mindent zárj szekrénybe, és akkor is zárd kulcsra az ajtót, ha csak 2 percre átugrasz valakihez!
Arra meg készülj fel, hogy a kolit nem arra találták ki, hogy ott tanulni meg aludni fogsz. Éjszakánként megy a buli, ordítoznak a folyosón, tanulni meg a suli könyvtárában kell, nem koliban, mert ott nem lehet.
Persze elit koliban biztos jobb a helyzet, de én azt nem tudnám megfizetni sajnos.
Ami jó volt benne, az a normális szobatársam volt, 3 szobatárs közül kettő idióta nyafogós kis liba volt, a harmadik viszont nagyon jó fej. A környék is jó volt, 10 percre a kolitól dombok-hegyek voltak, jókat lehetett sétálni :) És persze tanultam egy kis önállóságot.
Nekem a nővérem volt koleszos. A szüleim akkoriban válltak el mikor ő 8.-os volt és ezért ment a lehető legmesszebb, de végtére is jól jött ki a dologból. Önállóságot tanult, komplett rend- és tisztaságmániában szenved azóta is.
XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD
Én voltam bő 1 évet kollégista 13-14 éves koromban. :)
(Békéscsaba a régi Jókai Mór kollégium)
Igényes tiszta szoba,fürdő,wc.
Ebéd,szabad program,16-18 szilencium,vacsora,20kor villanyoltás,21ig kimenő. (22ig ha szülinap volt és azt ünnepeltétek / egyéb kifogásokkal)
Bátrabbaknak kiszökési lehetőség,egy kis akrobatikával. (Az egyik srác a csajával aludt a koleszban)
Reggelente végigmentek a takarítónők.
Három emeletes ágy,az elején 4 később 6 fő.
Normális szobatársak de az egész koleszre rossz szót nem lehetett szólni.(Max,hogy nem volt jó a szigetelés ezért néha vacogtunk,meg azok a rohadt szúnyogok.) ;D
No lopás. Sportolási lehetőség,színklub,filmvetítés,számítógépterem (1000 éves gépekkel) Jól felszerelt konditerem.
Buli,pia nem igazán volt,de most 20 évesen 2 évig koleszos leszek ezért bepótolok mindent! :)
Így utólag nagyon jó volt ott lakni!
Szeptemberben leírom,hogy milyen az új kolesz,addig is :
Csákó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!