Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tanárként tegezzem vagy...

Tanárként tegezzem vagy magázzam a diákjaim?

Figyelt kérdés

Még csak gyakorlatra megyek, de felmerült bennem. Egyetemen ugye kölcsönösen magázódunk vagy tegeződünk a tanárokkal.

Idén ősszel már voltam rövid/belső gyakorlaton, de az angolból volt és nem volt ebből probléma. Most viszont töriből megyek és nagyon furcsa lenne, ha mondjuk a diákok magáznának, míg én tegezem őket. Érdemes megpróbálni a kölcsönös magázódással, vagy hülyét csinálnék magamból?

2021. jan. 16. 20:15
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
85%
Az előttem szólóknak annyit, hogy nyolosztalyosba jártam. Volt olyan tanár, aki ötödiktol magazott bennünket. Nem vettük zokon, inkább büszkék voltunk rá.
2021. jan. 17. 19:19
 22/23 anonim ***** válasza:
89%
14. válaszoló vagyok megint: tanárjelöltekről is van élményem. Általános iskolában angolból, gimnáziumban kémiából tanítottak tanárjelöltek. Mindig úgy kezeltük őket, mintha tanárok lennének, ők tegeztek, mi magáztuk őket, és tanőrnő/tanár úr volt a megszólítás. És ez nem a korkülönbségből, hanem a helyzetből adódott. Ha ő tartja az órát, akkor tanár, és úgy is szólítjuk.
2021. jan. 17. 19:58
 23/23 anonim ***** válasza:
73%

Mindenképpen magázd őket. Fontos az egészséges tanár-diák távolságtartás megtanulása, és ezt a diákok is respectálják. Tanárt tegezni tilos.

Középiskolás meg joggal veszi sértésnek, lekezelésnek, ha letegezik.

Minket minden tanár és tanárnő magázott. Hogy jön az ki, hogy egy férfi tanár letegezi a középiskolás, már-már felnőtt lány tanítványát?

Érettségi után sem tegeződött le a fiatal tanárunk mindenkivel, ugyanis voltak bunkók, akiktől számíthatott volna a hátbaveregetős, primitív, "na, mi van haver?" stílusra.

2021. febr. 3. 20:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!