Az általános suli vagy a középsuli volt nektek a jobb?
Én most megyek szeptemberbe középsuliba és nagyon fog hiányozni az előző osztályom.Pedig minden nap fogom őket látni,de akkor is...:(Na meg persze félek egy kicsit az új sulitól is(tanárok,diákok,beilleszkedés stb...)
És érdekelne,hogy nektek melyik volt a jobb és miért? Nemet és kort is írjatok.
A középsuli határozottan jobb. Mondjuk utáltam az előző osztályomat... de amúgy velük csak másfél évig voltam egy osztályban, azelőtt nem is ebben a megyében laktunk... Aztán arra gondoltam, hogy középsuli, mindenki nulláról kezd, tökéletes. Szereztem egy kis önbizalmat, és most imádom az osztályomat. Szóval nem kell félni, menni fog az. :) Aztán ha hiányoznak, hiányoznak, úgyis megszokod az új osztályt. Szerintem...
15/L
Nekem a középiskola volt jobb, bár egyik helyen sem volt jó osztályom. :/ Középiskolában azt tanultam emelt óraszámban, ami érdekelt (eleinte nyelv, majd közgazdaságtan - bár 14 évesen csak azt tudtam, hogy matekkal és pénzzel akarok majd foglalkozni). :)
Általános után mi megfogadtuk, hogy szeptemberben együtt megyünk majd az új suliba (azok, akik odajelentkeztek), aztán ebből sem lett semmi és sajnos voltak olyanok, akik már 3. év végére meg sem ismerték a volt osztálytársait. Szégyen. :(
Középiskola valamivel már szabadabb, de ne várd, hogy a többiek érettebbek lesznek. Ugyanolyan vicces lesz, ha valamit elrontasz, kinevetnek bármiért. :) :D
Azt tanácsolom, hogy minél több embert ismerj meg, ne csak 1-2 embert, még ha csak ők szimpatikusak elsőre, akkor se, mivel úgy járhatsz, mint nálunk sokan: 1. vagy 2. év végére véget ér a barátság és csak tengődsz, mert mindenkinek megvan már a helye.
Ne próbálj klikkekhez tartozni, próbáld összefogni a csapatot akkor, ha igazi egyéniség vagy. :)
A tanároknál szerintem van az az érdekes dolog, hogy aki szívtelennek, szigorúnak tűnik, az majd érettségin lesz a rendesebb. Nálunk volt is ilyen. :) Azok, akik általában a diákok fenekét fényesre nyalják, nem igazából szeretik őket, szerintem ez majomszeretet. Egyébként nekem 5 évig volt egy nagyon szigorú magyartanárnőm, de kibírtam, mert itt vagyok. :) Már a végére beláttuk, hogy ő a javunkat akarja, pedig néha az osztály a pokolba kívánta... :P
Jó tanévet! :)
19/F
Nekem nagyon jó volt ált.-ban az osztályom, viszont az évfolyam valami ritka sz.ar volt.
Ott legtöbbször én voltam a középpontban ( hülyülés, stb.), most viszont nem annyira, de így is mindenkivel jóban vagyok, mondjuk nálunk az a gáz, hogy rohadtul klikkes az egész osztály, úgyhogy kell pár ember, aki összefogja az egészet.( Nem én vagyok az:)
Ja, és úgy sokkal könnyebb ( szerintem), ha megy olyan ember is az új sulidba, akivel jóba vagy. ( Barátnő/ barát)
Ja, és ne izgulj, jó lesz minden! ;)
15/f
Nekem az ált. suli mert akkor még lelkes voltam és ott volt még értelme szorgalmasnak lenni.
Ja egy csomó tantárgy még érdekes felső tagozatban.
Bár rajtam kívűl mindenki a gimit imádta.
Köszi szépen a válaszokat.:)
Én épp azért félek sztem egy kicsit,mert senki nem lesz az osztályba vagy az évfolyamon olyna akit ismernék.Csak 2 lány van akit ismerek,de azok most mennek 10.be.
Osztályközösség gimiben (8osztályos volt), egyébként mindkettő elég rossz (pedig a gimi "elit" volt-bár sztem csak ők tartották maguk annak).
-általános suli: jó ofőnk volt, amíg el nem ment, utána hozzá nem értő tanárok meg egy olyan napközis tanárnéni két évig, akit mki utált, mert egy főnökösködő, hülye, helyesen írni nem tudó vén banya volt
-gimi: egy hely, ahol elvárják, hogy hozd az eredményeket, ha eleven vagy, és mellette nem vagy a legjobb tanuló, akkor mi utál (ez nem én voltam :D)... ha meg hozod az eredményeket, akkor verik a mellük rád, ha olyan a szitu, de egyébként nem becsülik meg (na, ez voltam én)... paraszt gondnok néni, a tanári karnak a 75%-a inkompetens (spanyoltanárnő csak azért kapott tanári állást, mert anyanyelvi, egyébként nem tanít), pofára osztályzás, a diákok panaszainak teljes leszarása (voltak olyan tanárok, akik ilyen-olyan okokból nem voltak tanári pályára valók... nem tud tanítani, nyíltan politizál órákon, nem rendesen osztályoz stb., és ezek közül csak a töredékét építették le, ebből is egyet vagy tíz év után...)... ahol ki vagy nézve azért, mert nem egy szokásos unalmas évi suliünnepségre mész el, hanem színházba (amit ráadásul a magyartanár szervezett :D)...
basszus, suliújságszerkesztőként a belem kidolgoztam, és az volt a hála, hogy meg sem köszönték, amikor a szerkesztő tanárok kavarása miatt egy egész hétvégét végigdolgoztam egy szaros cikken, ami aztán mégsem kellett... bocsánatot sem kértek... meg amikor egy nagyinterjúra 6 emberrel adtak 10 percet és no diktafon... :D. ma már röhögök ezeken, de anno nagyon kivoltam...
Mondjuk konyhásnénik meg dokinéni jófejek voltak gimiben. Általános suliban nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!