Kirúghatnak? Mit tehetnék?
Nem fognak kirúgni érettségi előtt. Főleg nem online oktatás alatt. Nem kell a dráma.
Egy barátom középiskolában tanít és a kedves gyereket bizonyos része magasról tett az online óráira és a számonkérésekre. Vezette a hiányzásokat egy idő után. Amikor ez kiderült, még őt marasztalta el a vezetőség, hogy hogyan meri a gyerekeknek beírni a hiányzásokat. Csupa délig alvó, rengeteg joggal bíró gyerekről beszélünk.
Én elhiszem neked.
De úgy gondolod, hogy az 1-2 heti decemberi kis diákfizud fogja majd megmenteni a családi kasszátokat?
Nem.
Szüleid úgy gondolták, hogy ez majd jó lesz? Van két szemük, látják, hogy a végzős gyerek nem tanul otthon, hanem inkább diákmunkázgat.
Megéri?
Nem.
Akkor ki a hibás, szerinted?
Nem fognak kirúgni, nem kell parázni.
Én csak azt mondom, hogy te hoztál egy döntést, hogy most akkor meg kell keresni a benzin pénzt, az autó szervíz árát, meg az apróságok árát és emiatt kihagytad az óráidat. Választás kérdése.
Következménye lett. Beírtak hiányzónak.
Üdv a felnőttek világában. Itt kezdődik.
A döntéseiddel. Szóval még mindig ofőd a hibás?
A többi, amit leírtál, az mind csak adalék. Végül is, nem arról volt szó, hogy meg tudjatok venni a kaját, gyógyszert, tüzifát? Hanem a benzin pénzről, autóról. Ami, valljuk be, két munkanélküli szülő mellett jó nagy luxus.
Mert apukád, amíg otthon volt munkanélkül, nem tudta megoldani a feleségének a fuvarozását. Helyette a középiskolás gyereke viszi, aki még dolgozni is eljár és emiatt az osztályfönöke a hibás.
Érted már? Döntések.
"Ez jelenleg oda súlyosbodott, hogy a kedves osztályfőnök asszonyom, aki egyébként 9. osztály első napja óta szimpatizál velem, az okát sosem fejtette ki, most minden órájára beírt engem, azokon is amiken ott voltam."
Nem kell izgulni. 18 évesen én is azt hittem, mindenki más hülye a világon és mindig nekem van igazam. Bye!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!