Ha a távoktatás ugyanannyit ér, mint a jelenléti, mert "aki tanulni akar, az otthon is tanul", akkor miért rinyálnak egyes végzősök, hogy töröljék el az érettségit?
Minden évben szoktak...
Amikor én érettségiztem, (2019) akkor is volt petíció, hasonló kérésekkel, könnyítésekkel, egyebekkel, de nem egy olyan országban élünk, ahol ezeket a petíciókat a kormány komolyan venné😅 Minden évben lesz valaki akinek valami nem tetszik és arra szeretne változtatást de lehet egyszerűbb ha magukat az emberek tanulnak meg változni és alkalmazkodni az adott helyzethez.
Meg sokszor én sajnos azt vettem észre, hogy valaki aki könnyítést kér, mint itt a jegyekkel, ott inkább az van a háttérben hogy az illető nem tanult otthon, csak leesett hogy mindjárt itt az érettségi és ajajj mi lesz... Nekem valahogy ez 10.-12.es koromban sem volt világos, főleg mikor akkor is írták hogy mi lesz majd egyetemen.. Aztán nálunk is van olyan oktató, akit konkrétan március óta, kétszer láttam kb 10 percre, mert nem hajlandó zoomon órát tartani és nem is ad anyagot. Vicces így pl gyógyszertant tanulni, de valahogy meg kellett oldani és ezen is túl kellett lendülnie mindenkinek, majd lesz másképp is😄
Mert most komolyan, ki nem örülne annak, ha nem kéne érettségiznie? :D Most a vírustól, távoktatástól független, a diákok nagy része simán meglenne az érettségi által keltett nyomás nélkül. :D
Én idén érettségizek. Én tanulok, meg na, nem hanyagoltam el az utóbbi időben a tanulást, de ettől függetlenül nyilván könnyebb lenne minden, ha nem lenne érettségi, tök mindegy, hogy most távoktatás van, ha rendes oktatás lenne, akkor is jobb lenne ha nem lenne érettségi, szóval. :D
Egyáltalán nem egyenlő, ahogy előttem szóló is mondta. Mi is egyetemen arra vagyunk szoktatva, hogy önállóan dolgozzuk fel az anyag jó részét, de én így se érzem ugyanazt a színvonalat, mint jelenlétinél - és ez nem a tanár hibája.
Tanárszakos vagyok és épp most csinálom a gyakorlataim - eddig félig online, de még óráim is vannak (tehát látom mindkettőt). Szerintem az a baj, hogy nincs meg az az interakció, ami amúgy jelenléti oktatásnál meglenne. De alapból nehéz megoldani a távoktatást tanárként is. Én speciel vért izzadtam gyakorlaton és így se sikerült valami jól átadni az anyagot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!