Most elvégre miért nem akarják kinyitni a középiskolákat?
Azért nem akarják kinyitni, mert koronavírus járvány van.
Én meg nem leszek egy légtérben olyan emberekkel, akik lehet fertőzöttek. Nincs kedvem karanténban lenni.
Várjatok tavaszig, míg megtörténik a lakosság átoltása, utána nyugodtan vissza lehet majd menni tanulni.
Te akkor ki se mozdulsz a házból?
Pl. nem jársz boltba, vásárolni? Nem vagy emberek között? Családtagok is otthon vannak, nehogy hazavigyék a vírust?
Pont ez az, hogy el kell menni a boltba, stb. is. Ne járkáljunk már mindenhová, ha nem muszáj.
Ha kinyitják az iskolákat, a fertőzöttek száma emelkedni fog. Ez biztos. Mert a fiatalok többsége hanyag, és szétszórják egymás közt a betegséget.
Egyébként én is középiskolás vagyok (estin) eleinte én is az online oktatás ellen voltam, de alkalmazkodtam, és megláttam a jó oldalát is.
A magyar kormány már világosan elmondta, hogy a vakcina a megoldás.
Nem értem, mit ertetlenkedtek akkor a középiskolák kinyitásával!?
A lakosság 60%-át be kell oltatni, hogy kialakuljon a nyájimmunitás. UTÁNA lehet majd biztonságban kinyitni a középiskolákat.
A fertőzöttek száma és a haláleseteké második napja újra nő. Nem is kicsit, a korábbi nyolcszáz valahányrol újra 300-re nőtt az új esetek száma. Ha utánaszámolsz, a karácsony körüli találkozásokkor szerzett fertőzések hatása kezd most látszani.
Ugyanez történne, ha most lazítanának a korlátozásokon, megint berobbana járvány. Ezt akarják elkerülni, amit az oltásokkal lehet megtenni.
2-es válaszolonak: Ugyan nem én vagyok az 1-es, de az egész családunk nem nagyon jár sehová. Én a kronikus betegségem miatt veszélyeztetett vagyok, a gyerekeim itthon tanulnak (egyetemisták, illetve gimnazista), férjemmel mindketten online dolgoznak. A vásárlást is lehet online intézni. Ha valakinek mégis valami elintéznivaloja támad, akkor persze azt megoldja, de ez nem hasonlíthato össze azzal, amikor munkába, iskolába menet fürtökben logunk pl. a tömegközlekedési eszközökön.
"Várjatok tavaszig, míg megtörténik a lakosság átoltása, utána nyugodtan vissza lehet majd menni tanulni."
És mikor? Érettségi után? De jó ötleteid vannak.
Szerintem ez a lakosságtól függ.
Ha 60% jelentkezne addigra, amire megkezdődik a tömeges oltás, akkor hamarabb vissza lehetne menni a suliba.
Mármost az előzetes felmérések szerint úgy tudom, 17% akar vakcinát. A kormánynak tehát valahogy rá kell majd venni az embereket az oltásra. Az meg ki tudja, mikorra sikerül.
Bár megtörténhet az, hogy a 60% megléte előtt visszamegyünk a suliba, de a biztonságos az lenne, ha a nyájimmunitás kialakulása után nyitnák újra a középiskolákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!