BME - VIK - Mérnökinformatikus szakon melyik specializációt válasszam?
Mindenképpen programozó akarok lenni, de még pontosan nem tudom mivel akarok foglalkozni..
Azt viszont tudom hogy magasabb szintű programozás érdekel. Tehát a verilog, assembly és hasonlókat elkerülném. 😅
Érdekesnek érdekesek voltak az eddigi kifejezetten infós, csak bitekben, blokkokban, szegmensekben gondolkozó tantárgyak, de nem érdelnek igazán.
A “Szoftverfejlesztés” specializáción belül melyik lenne a legjobb nekem? Az AUT, IIT vagy MIT?
Illetve melyik mire koncentrál? Mik a külömbségek.
A jelentkezésnél pedig melyik átlagos nézik?
A súlyozottat (ami 1 féléves) a kommulatívot ( ami 2 féléves) vagy az egész 2 év átlagàt?
Előre is köszi 👌
Helló,
A tantárgyakra az AUT-osok, IIT-sek és a MIT-esek közösen járnak, ebben nincs különbség.
A differencia a választható témalabor/önlabor/szakdolgozat témákban van. AUT-on a webes/mobilos/deep learninges/játékmotoros/felügyelt nyelves oldal az irányadó, azaz főleg a mainstream alkalmazott informatika. IIT-n inkább alacsonyabb szintű dolgokat találsz: C++, képfeldolgozás, grafika ilyenek. MIT-et nem ismerem annyira, valószínűleg ott vannak egyébként a legkomolyabb témák, de azért azt sejteném, hogy oda megkívánnak azért valamennyi elektronikai ismeretet.
Emlékeim szerint az elmúlt két év kumulatívja kellett. AUT-ra emlékeim szerint 3.5 fölött kellett teljesíteni, oda mennek a legtöbben.
Szoftverfejlesztés
Tanszék mindegy... Temalabor különbözik csak.
Nem lehet nagyon úgy leírni, ahogy az 1-es megpróbálta, mert a tanszékek közt vannak átfedések. Pl. a deep learning az kb. az, amit mind a 3 tanszéken csinálhatsz (szerintem legmélyebben a MIT viszi), viszont a mobil fejlesztést főleg az AUT-on.
Amit leírtál az alapján mindenképp szoftverfejlesztés spec, viszont azonbelül mindegy, vagy inkább attól függ, hogy ténylegesen melyik irány érdekel. Érdemes megnézni a tanszéki bemutatókat, olyat minden évben szoktak csinálni, és elmondják a főbb területeket. Illetve megnézni, hogy milyen témák vannak kiírva, és ha tetszik valami, akkor oda érdemes menni.
Azt kalkuláld bele, hogy az AUT-ra elég sokan szoktak jelentkezni, ezért arányaiban magas átlag kell.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!