Minek ezt tanulni?
Én értem, hogy az alapsulis matek kell, de minek tudni a nevezetes azonosságokat? Életemben nem fogom használni. Százalékszámítást igen.
Erre azt mondják, nem tudod mi leszel, lehet pont matematikus. Tudom, mi akarok lenni, és nem matematikus! Minek kell ezeket tanulnom?
( a matektanárnőnket imádom, szigorú, de nagyon aranyos, nem vele van bajom)

Mert kell az érettségi azért kell.
Ha szakmát akarsz tanulni, akkor oda kb elég az általános matek. Érettségi elméletileg egy komolyabb szintet jelent mint egy szakmunkás.
Amúgy meg nehogy már 5 képletbe halj bele ami kell a középszintes matekhez.
Ebből is 2 az (a+-b)^2 a harmadik a -b+- stb stb és nagyjából ennyiből kifújt a képlet amit tudni kell. Talán még kell tudni a téglalap terület/kerület/térfogat a háromszögből kerület, terület meg a pitegorasz tétel, körnél meg a kerület terület. Ennyi az egész közép érettségis képlet amit tudni kell fejből és ki se kell nyitni a függvénytáblát.

Fejleszti a logikádat :)
Egyébként nagyon sok szakhoz kell a matek. közgazdaság, informatika, mérnök, az összes természettudományhoz kapcsolódó szakok és még sorolhatnám.
De szerintem próbáld meg elfogadni ezt, mert az azonosságoknál sokkal nehezebb témák is vannak az érettségiben.

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!